[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Neusademhaling

Gepost door Kimvb 
Neusademhaling
02 August 2010 12:59
Hallo mede-HyperVentilanten cool smiley,

Ik heb een vraag. Ik ben al vanaf het moment dat ik geboren ben, min of meer chronisch verkouden en ben al geopereerd toen ik klein was, aan mijn neusschotje. Mijn neusamandel is toen ook verwijderd.

Ik ben sinds mijn 10e ook chronisch HyperVentilant en met de laatste jaren, bijna onhoudbare klachten. ( bijna alle klachten uit de bekende lijstjes)
Omdat ik slecht door mijn neus kan ademen is het nog wat lastiger om bijvoorbeeld s'nachts door de neus te ademen. Overdag merk ik ook dat mijn mond vaak een beetje open is ( niet overdreven natuurlijk :-))

Is er iemand die dit herkent of misschien tips heeft?
Ik ga beginnen met de HyperVen, maar zou tips voor dit euvel ook wel prettig vinden.
Alvast bedankt!

Groetjes,
Kim
Re: Neusademhaling
02 August 2010 14:24
Hai Kim,

Ik ga jou vraag voorleggen aan Rob, misschien dat hij wat tips voor je heeft.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Neusademhaling
02 August 2010 15:45
Hallo Kim,

Wellicht moet je het probleem eens voorleggen aan een KNO arts. Er is op dat gebied ook veel veranderd sinds je nog een baby was, en misschien kunnen ze jouw probleem wel compleet (of gedeeltelijk) verhelpen...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?