[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

adem inhoude

Gepost door Corina 
adem inhoude
11 December 2011 11:41
Hallo,

Ik heb even een vraagje, ik ben sinds november bezig met HyperVenn, en ben nu eff weekje gestopt omdat ik heel erg verkouden was.
Ik heb het gevoel dat ik nu met bezigheden ook me adem inhoud kan dit, Ik deed dit namelijk soms al als ik ergens heel geconcetreerd mee bezig ben dan werd ik vaak ook niet al lekker dit was al zo voor ik met hyoervenn begon. het lijkt erop dat dit erger wordt.
Ik vroeg me af of meeer mensen dit hebben en of het wel helemaal normaal is?? Ga je dit miischhien nu nog iets meer doen omdat je HyperVennen doet??

Groetjes Corina
Re: adem inhoude
12 December 2011 17:27
Hallo Corina,

Dat noemen we een reflex. Je houdt dan – in het begin – onwillekeurig - ook de adem in op andere momenten. Het komt omdat je dat nu geleerd hebt om de adem in te houden, en de hersenen nemen dat over in de form van een reflex. Probeer er op te letten dat het geen gewoonte wordt. Het kan op zich geen kwaad, maar het is ook niet nodig om beter te worden. Teveel de adem inhouden kan op de langere termijn tot klachten leiden als keelpijn, oorpijn of andere. Vandaar dat je het niet tot een gewoonte moet laten worden...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: adem inhoude
12 December 2011 21:25
Hoi Rob,

Bedankt voor je reactie, ik merk wel dat ik me adem inhou, maar hoe moet ik er dan op reageren zodat ik dit niet meer ga doen..???
Aangezien ik soms al me ademinhield voor ik aan de HyperVenn deed. Maar dan werd ik er soms ook niet lekker van soort van raar in je hoofd.
Alsof je even een tel wat mist. Heel raar maar niet te beschrijven eigenlijk.

Groetjes Corina
Re: adem inhoude
13 December 2011 17:04
Hai Corina,

Probeer er zo min mogelijk op te letten en je aandacht af te leiden van je ademhaling.
Je zal zien dat wanneer je vordert met HyperVen je adem automatisch goed gaat lopen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?