[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

begonnen met ademhalingsoefening => hoofdpijn

Gepost door Niels87 
begonnen met ademhalingsoefening => hoofdpijn
08 May 2012 09:42
Hey iedereen!
Ik kamp al 2 of 3 maanden met problemen die zeer fel overeenstemmen met de symptomen die hier op de site beschreven worden: angstig, hartkloppingen, depersonalisatie, concentratieproblemen, pijn in de borststreek... maar niet weten wat er scheelt.
Vorig weekend ben ik eens naar een andere dokter geweest. Ze merkte onmiddellijk dat ik fout ademde en dacht dat de "aanvallen" die ik kreeg hoogstwaarschijnlijk hyperventilatie waren. Toch voor de zekerheid bloed laten trekken (weet straks uitslag) ivm schildklier. Ze heeft mij een paar ademhalingsoefeningen meegegeven om mee te beginnen, die volgens mij zeer fel overeenstemmen met het programma HyperVen (gaande van rustig liggen/zitten en buikademhaling controleren, inademen en adem proberen in te houden...) Ik ben hier nu drie dagen mee bezig en ik merk dat mijn lichaam dit niet gewoon is. Het zijn eigenlijk simpele oefeningen maar toch best wel zwaar met momenten. Over het algemeen denk ik ondertsn al minder aan mogelijke problemen, maar als ik er aan denk zijn de paniekaanvallen een stuk erger als voorheen. Nog een symptoom waar ik mij best zorgen over maak, is het feit dat ik duizelig word en bijna continu hoofdpijn heb. Echt een druk op mijn hoofd en als ik er even mee schud is het weer heel even weg, maar ook zo weer terug.

Ik blijf het vreemd vinden dat zulke simpele oefeningen deze problemen zouden kunnen oplossen en denk soms gewoon dat alles erger wordt... Klinkt dit bij iemand bekend? Groetjes Niels
Re: begonnen met ademhalingsoefening => hoofdpijn
08 May 2012 12:22
Hey Niels,

Zo te zien ben jij naar een goede dokter geweest. Sowieso dat ze je bloed even checked is goed en dat ze je oefeningen mee geeft is nog beter, heeft mij nog geen huisarts meegegeven terwijl ik er toch bij 3 verschillende geweest ben. Ervan uitgaande dat je door de oefeningen extra klachten krijgt betekent denk ik dat je aan het herstellen bent. Had ik ook, opeens een hele week diaree en barstende koppijn. Zie het als een drugsverslaafde die wil afkicken, krijgt ook allerlei ontwenningsverschijnselen. Wij zijn zeg maar verslaafd aan zuurstof.
En de twijfel die je hebt of je aan het genezen bent of dat het erger wordt had ik ook. Alleen merkte ik wel dat ik psychisch minder klachten had. Dus minder duf en minder angsten. Ik hoop dat je snel herstelt!

Meer weten over het HyperVen programma?