[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Terugval

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Terugval
29 April 2013 20:12
Hallo,

Ik ben nu 9 weken bezig met de therapie. Loop al 13 jaar rond met klachten welke doen denken aan hyperventilatie. Vanaf 2007 begon de angst voor met name de dood heftig toe nemen met klachten van licht in hoofd en tintelingen in de benen. Ook warmtestuwingen kwamen opzetten. Ongeveer 3 maand geleden kreeg ik er iets nieuws bij. Mijn hart ging tekeer en vanaf de schouders naar onder toe tot aan de buik kreeg ik een zeer warm gevoel. Ik dacht toen: het is gedaan met mij. Gelukkig niet weer gehad tot aan vandaag toe. Ik was met mijn jongste dochter bij de AH en pats boem.....daar was het weer. Zonder iets te kopen snel de winkel uit gegaan en naar huis toe gereden.
Nou heb ik gelezen dat een terugval vaker voorkomt. Vandaag 2 sessies gedaan maar de scores zijn ook beduidend lager.
In de 9 weken dat ik de therapie doe, voel ik dat het toch beter gaat met me. Eigenlijk geen slechte dagen erbij gehad. Het is net of mijn gedachtes ook anders worden. Niet meer dat constante gevecht met mezelf. Ik ben van plan om de therapie te blijven volgen en te hopen dat het nog beter wordt.

Mvg, Albert.
Re: Terugval
01 May 2013 21:01
Dag albert,

Ik herken mijzelf in jou verhaal toen je zei dat je tintelingen had en licht in hoofd (depersonalisatie??).
Ook die paniekaanvallen had ik ook veel last van voor en in het begin van HyperVen. Het gebeurde met mij op tram en treinen.
Dit is superraar omdat je niet wegkan, je zit vast.

Wat er bij mij helpt bij zo'n situaties is het volgende;
Ik zeg tegen mijzelf dat angsten niet echt zijn, dat het niet bestaat! Dat hyperventilatie niet gevaarlijk is en dat er niets ernstig kan gebeuren met mij. Dat kalmeert me wel in die situaties.

Ik denk het warmtegevoel dat jij beschrijft is vlak voor een paniekaanval. Zo heb ik er al meerdere gehad en bij mij was het toen ik een zware paniekaanval kreeg; ik begon duizelig te worden (bijna flauwvallen) en kon niet meer op mijn benen staan, mijn hart raasde als een gek in mijn lichaam maar raar genoeg sloeg het enorm traag! .. Hetzelfde als hartkloppingen maar dan op een supertraag tempo.

Ik denk na zo'n ervaring meegemaakt te hebben, verlies je het bewustzijn en vertrouwen in je lichaam.
Maar dat zal je geleidelijk opbouwen tijdens HyperVennen.

Ook wat ik in het begin had was dat ik HyperVen niet volledig vertrouwde, een twijfel diep vanbinnen in mij dat het misschien wel niet in orde ging komen met mij.. Dat vermijd je ook het beste, als je eens goed dit forum rondneust begrijp je dat er heel veel mensen genezen zijn met deze therapie, als je dan ook de theorie inleest dan begrijp je nog eens meer hoe dit programma je zal helpen.

Ik heb er mijn volledige vertrouwen zo in gekregen, niet alleen in het programma maar ook in mezelf.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt smiling smiley

Groetjes,

Nicola

Meer weten over het HyperVen programma?