[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Herkenning? Onverklaarbaar constant rotgevoel hartstreek/borst

Gepost door Mikes 
Herkenning? Onverklaarbaar constant rotgevoel hartstreek/borst
18 June 2013 12:34
Hallo Allemaal,

Na bijna 3 maand HyperVen gaat het nog steeds niet echt beter met me. Nog steeds last van wankeligheid (gevoel door de benen te zakken), een algemeen rot- en opgejaagd gevoel.

Waar ik echter al weken mee loop, en waar ik niet goed van wordt is een onverklaarbaar, onbeschrijfbaar gevoel bij m'n hartstreek borst spieren. Ik hoop dat iemand hier herkenning in ziet, en hoor graag zijn verhaal.

Ik heb het gevoel alsof bij m'n hart/borststreek telkens een klein ballonetje zit die vol raakt met lucht, en dan weer langzaam leegloopt. Ik heb ook het gevoel dat dit verband heeft met m'n hartritme. Die is bij uitademen veel lager als bij inademen en volgt een beetje dit patroon
Inademen: X..X..X..X..X..X..X..X..X..X..X..X..X
Uitademen: X....X........X..........X..X..X..X..X..X
Waarbij de X staat voor 1 hartslag.

Ik kan het zo moeilijk uitleggen, maar het is een verschrikkelijk gevoel. Iemand herkenning en wellicht een betere beschrijving? Soms merk ik ook dat als ik gewoon zit er een één keer een langere hartslag is. Slaat niet over, maar ik voel dat hij in feite 1x slaat waar hij 2x moet slaan. Ik herken de hartoverslagen, en dat is dit zeker niet.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/06/2013 12:36 door Mikes.

Meer weten over het HyperVen programma?