[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Uitvoeren van oefening (houding)

Gepost door Zookey1987 
Uitvoeren van oefening (houding)
14 October 2013 18:10
Rob,

Ik weet dat je de verzuring zo lang mogelijk in stand kunt houden door met je borst vooruit en een rechte rug te zitten tijdens oefenen. Dit werkt voor mij ook wel goed. Echter tegen het eind van iedere trial heb ik een soort 'trucje' bedacht waarbij ik telkens met mijn armen op mijn bureau ga liggen en mijn hoofd naar beneden om zodoende nog een tijdje langer mijn adem in te kunnen houden. Als ik dit doe voelt dit niet als forceren.

Wat is het beste, dat ik gewoon toegeef aan de benauwdheid als ik recht op zit, of is het prima om zo'n soort trucje te gebruiken als ik hierdoor hogere scores haal?
Re: Uitvoeren van oefening (houding)
14 October 2013 19:10
Hallo Zookey,

Ik vraag me af wat er gebeurt als je een dergelijke houding aanneemt. Door je hoofd naar beneden te laten zakken, lijkt het me dat je de bloedtoevoer naar de hersenen veranderd. Mogelijk dat je het daarom wat langer kan volhouden. Het zou ook kunnen dat de borstkas wat meer ruimte krijgt en je daardoor de druk vermindert. Ik vindt het lastig om te zeggen of dit goed of slecht is.

Ik zou het zelf niet doen. Het heeft mij allemaal een wat te geforceerd karakter. Ik weet dat je snel beter wilt worden en daar alles aan wilt doen, maar ik ken de effecten niet precies van een dergelijke houding in combinatie met langdurig de adem inhouden. Alleen daarom al zou ik het niet doen. Misschien kan het geen kwaad, maar wie weet daar het "echte" antwoord op? Ik zou de therapie gewoon doen zoals deze bedacht is. Het effect daarvan is bekend en het werkt, al heeft het wel zijn tijd nodig...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Uitvoeren van oefening (houding)
16 October 2013 14:58
Dankje, ik ben het sinds je tip weer volledig rechtop gaan doen. Alhoewel ik de laatste 10 seconden wel altijd een beetje naar voren leun met mijn ellebogen op mijn bureau, maar daarbij houd ik mn hoofd recht. Helpt me altijd even om nog net in een andere houding te gaan zitten en zo de druk nog even vast te houden.

Meer weten over het HyperVen programma?