[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Psychomatische therapie (Sanne)

Gepost door Zookey1987 
Psychomatische therapie (Sanne)
02 December 2013 10:09
Hoi Sanne,

Jij vertelde dat je veel baat hebt gehad bij de psychosomatische therapie. Op welke manier kan zo'n therapeut je helpen?

Groetjes Merijn
Re: Psychomatische therapie (Sanne)
02 December 2013 12:59
Hoi Merijn,

Ik weet niet of ik dat exact uit kan leggen in tekst, maar ik zal het proberen.
Mijn fysiotherapeut heeft mij op allerlei manieren geholpen.
Ze heeft mij gemasseerd waarbij ik me moest focussen op haar handen of wat ik voelde.
Ook heb ik veel gesprekken met haar gehad, hoe ik het in mijn hoofd weer rustig kan krijgen.
Dus niet zoveel piekeren en bewust worden van wat ik zelf voor aandeel heb tijdens bijvoorbeeld een paniekaanval.
Ook ben ik met haar naar buiten gegaan en zijn we gaan bewegen. Ze leerde mij hoe ik mezelf kon afleiden waardoor ik een wandeling volhield wat ik nooit verwacht had. En trucjes hoe ik dat kan toepassen op mijn dagelijkse dingen of juist een gesprek waar ik tegenop zie of zo.
Verder heb ik ook nog een hyperventilatie-aanval opgewekt en weer onder controle gekregen.
Ze vroeg of ik dit wilde doen en dat wilde ik. Spannend was het zeker, maar het leek me wel het beste moment om te proberen.
En wat een zelfvertrouwen krijg je daarvan!
Heel veel dingen dus gedaan en geleerd. Oja, ook nog mijn houding aangepast.

Ik hoop dat je een beetje een goed beeld hebt gekregen. Maar mij heeft dit enorm geholpen, juist omdat ze mij op alle vlakken hielp.
Zowel lichamelijk als psychisch. Eerst was ik bang voor het wachten in de wachtruimte, maar ook dat was weer een leerpunt voor mij.
En uiteindelijk ging ik er echt met plezier naar toe. Het liefst zou ik nog gewoon af en toe eens langzaam, omdat het zo fijn was.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Psychomatische therapie (Sanne)
03 December 2013 13:42
Oke dank je. Ik heb zelf eigenlijk totaal geen last van fobische situaties.. ik durf overal heen, ga gewoon lekker naar de kroeg met vrienden en blijf nergens voor thuis.

Ik heb contact opgenomen met een psychosomatisch therapeut maar zij zegt dat ik eerst beter nog 2 maanden HyperVen kan doen in combinatie met de anti depressiva, en dat ik eventueel over nog 2 maanden de HyperVen kan vervangen door de therapie smiling smiley Dus eerst HyperVen afmaken.. dit ga ik dus ook doen. Ik ben vandaag weer begonnen na 9 dagen pauze, en heb meteen een dik record gehaald. Mijn gemiddelde heeft een sprong gemaakt dus dat is mooi. Voel me alleen nog steeds niet veel beter maar de verbetering die ik heb gemaakt wijst toch op enig herstel..

Meer weten over het HyperVen programma?