[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Tijdens uitademen

Gepost door robin1985 
Tijdens uitademen
20 January 2014 18:02
Hallo allemaal,

Heeft een van de mede HyperVenners dit gevoel ook tijdens het HyperVennen, dat je tijdens het uitademen een flinke druk voelt opkomen in het hoofd? Met name de keel en de oren, maar ook het voorhoofd? Dit is soms wel en soms niet.

Naar mijn gevoel forceer ik niet.

Kent iemand dit gevoel en is dit gevaarlijk?
Re: Tijdens uitademen
20 January 2014 22:19
Lijkt wel alsof je aan het forceren bent,de druk aan je oren zal te maken hebben met die buis die je keel & oren verbindt. bij mij zet het gewoon druk op mijn longen, omdat ik ze echt leeg wil. Het zet wel druk op m'n blaas, daarom voor te HyperVennen even naar wc gaan.
grtz
Re: Tijdens uitademen
21 January 2014 08:32
Oke, maar ik weet verder niet hoe ik anders zou uit moeten ademen. Ik dacht dat dit eerder geldt voor als je je neus dicht knijpt met je vingers dat je hier last van kan krijgen, maar ik zorg ervoor dat ik inadem en eerst mijn buik opvul vervolgt mijn longen, mijn mond kan ik openen zonder dat er lucht ontsnapt, dus houdt via mijn flanken/borst mijn adem vast, dan bij het uitblazen komt het gevoel/druk opzetten langzaam en word steeds heviger totdat ik weer inadem. Misschien toch een samen krimping van spieren in de lucht/slokpijp? Of heeft dit iets te maken met dat je bloeddruk stijgt op dat moment?
Re: Tijdens uitademen
21 January 2014 09:19
Hallo Robin,

Probeer om iets minder druk te zetten tijdens de inademing. Kijk eens of dat beter gaat. Ik denk dat je iets teveel druk zet. Wat je ook kan proberen is om wat sneller uit te ademen. Eventueel in één keer alle lucht laten ontsnappen. Als dat goed gaat kan je langzaam proberen om de lucht wat geleidelijker te laten ontsnappen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/01/2014 10:51 door Sanne.

Meer weten over het HyperVen programma?