[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Een paar vragen

Gepost door rennssb 
Een paar vragen
27 January 2014 22:05
Beste mensen,

Ben nu een week bezig met HyperVen en heb nog wat vragen.

1. Is het slecht voor de therapie om in liggende houding (hoofd wel hoog) te doen? Heb namelijk het idee dat dit mij beter afgaat dan zittend.

2. Mijn 2e sessie die ik in de avond doe is echt elke keer bijna 10-20 secondes lager dan de middag sessie. Ik doe verder niks ik zit de hele dag thuis dus ik vraag me af hoe dit kan en of dit herkenbaar is voor mensen?

Graag hoor ik van jullie.

Groetjes Rens
Re: Een paar vragen
29 January 2014 13:48
? kan iemand alsjeblieft antwoorden

groetjes
Re: Een paar vragen
29 January 2014 15:49
Hallo Rens,

Sorry dat je even moest wachten op antwoorden. Wij doen dit werk naast ons gewone werk dus kunnen niet altijd meteen antwoorden.

1. Doe de therapie altijd zittend - niet liggend. Als je ligt maken de hersenen endorfines aan, en die zijn bedoeld om te slapen. De therapie kan je het beste zittend op een rechte stoel doen.

2. Het is bij iedereen verschillend. Sommige hebben een mindere ochtendsessie, anderen een mindere avondsessie. Het is niet zo dat als je een lagere score haalt, dat de therapie dan niet werkt of zo. Het werkt evengoed. Dus probeer om niet teveel op de scores zelf te letten, maar meer op de voortgangsgrafiek.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Een paar vragen
30 January 2014 15:55
Ik weet het sorry, ben beetje ongeduldig haha.

Bedankt voor je heldere antwoord ik ga het nu zittend doen. Groetjes.

PS. Wil niet bijdehand doen maar is het misschien handig om een klein overzichtje ergens neer te zetten wat wel / niet te doen bij de therapie. Ik kon dat niet echt ergens duidelijk vinden.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/01/2014 16:05 door rennssb.

Meer weten over het HyperVen programma?