[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik heb een aanval gehad, maar twijfel of dit te maken heeft met hyperventilatie

Gepost door Richard018 
Ik heb een aanval gehad, maar twijfel of dit te maken heeft met hyperventilatie
20 September 2016 16:37
Hallo leden van dit forum,

Ik heb iets meegemaakt waar ik toch wel een beetje van geschrokken ben, mijn huisarts zegt dat het om hyperventilatie gaat maar ik twijfel daar toch over. Kunnen jullie aangeven of hetgeen wat ik heb meegemaakt ook lijkt op klachten die jullie ervaren tijdens z'n aanval?...

Ik doe best fysiek zwaar werk, veel bukken en tillen. Zo begon mijn dag... Wat ik al snel merkte is dat het echt zwaar werk was, Ik moest rustmomenten nemen om soms even diep in en uit te ademen, want anders had ik het gevoel dat ik flauw viel en zwart voor de ogen werd. Dit gebeurde ongeveer elk half-uur vanaf het middaguur.

Ik heb inclusief pauzes doorgewerkt tot het eind van de middag.
Toen we stopten heb ik eerst nog even bij iemand in de auto gezeten, er was toen nog niks aan de hand.
Na ongeveer een kwartier waren we terug, Ik wilde uit de auto stappen maar zeer plotseling begon mij ineens niet lekker te voelen. Ik kreeg sterke krampen en pijn. Nog geen paar minuten later tintelde mijn gehele lichaam, van mijn tenen tot aan mijn voorhoofd en verstijfde dit allemaal. Ik kon niet meer staan op mijn benen, kon mijn vingers nauwelijks meer bewegen en had moeite met praten (stotteren). Mijn hele lichaam voelde hetzelfde als dat je bijvoorbeeld je hele nacht op je arm hebt gelegen en dan wakker wordt en het gevoel er weer in trekt (tintelen). Het deed over mijn gehele lichaam zeer...

Dit tintelen en de verstijving hebben ongeveer 3 kwartier aangehouden. Toen pas zwakte het af en kreeg ik weer gevoel in mijn lichaam. Ik kreeg mijn gevoel in mijn handen als laatste weer terug. Ik had niet dat ik in paniek was in deze aanval, maar ik kan me nog goed herinneren dat ik veel pijn had. Ik had niet het gevoel dat ik zat te hijgen voor lucht, maar had het gevoel dit wel redelijk onder controle te hebben alhoewel ik wel wat kortademig was. Ik was niet misselijk/duizelig en had geen last van het gevoel te stikken. Ook trilde mijn lichaam niet.

Ik hoop op een mooie reactie.

Dankjullie winking smiley
Re: Ik heb een aanval gehad, maar twijfel of dit te maken heeft met hyperventilatie
21 September 2016 12:25
Hallo Richard,

Wat zou kunnen is dat je inderdaad heftig hyperventileerde en dat de bloedvaten ten gevolge daarvan dichtknepen. Dat zou de tintelingen kunnen verklaren. maar ik zou met zo'n heftige ervaring zeker ook even langs de (huis)arts gaan om andere oorzaken te laten uitsluiten.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?