[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Niet kunnen overgeven aan stressontladingen

Gepost door Marr 
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
16 December 2016 14:18
Hoi Alayne,

Ik ben nu ook verkouden, zit de hele tijd te sniffen.. Ik doe nu even geen trails en ga weer door als ik beter ben.
Mijn klachten zijn ook weer wat aan het verschuiven. De buikpijn wordt eindelijk minder, maar krijg nu ineens weer een opgejaagd gevoel. Net als jij dus. Kan ook weer niet goed slapen doordat ik me zo gestressd voel..

Had gisteren ook een veel te lange dag, van 8 tot 6 op werk en daarna meteen door naar de kerstviering. Voelde me verplicht om te gaan, terwijl ik snip verkouden ben.. Bah, had ik niet moeten doen. Halverwege de kerstviering super aan het HyperVentileren en de hele nacht erna niet kunnen slapen. Ga vandaag eens wat liever voor mezelf zijn.

Heb ook nog weer een maand erbij gekocht. Zit nu aan bijna 5 maanden. Dat wordt mijn 6de alweer. Vrees dat ik er alleen vanaf ga komen als ik wat meer structurele veranderingen ga aanbrengen en niet steeds van die dagen maak waar ik terugvallen door krijg. En er moet nog steeds wat emotie uit voel ik, maar dat blijft lastig sad smiley

Veel liefs,
Marr
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
16 December 2016 18:57
Hoi marr

Precies dat opgejaagde gevoel maar heel moe, ik vind het wel apart dat je
Zo n dag hebt getrokken ik zal het om een uur of 15:00 al voor gezien houden laat staan die kerstviering

Luister alleen naar jezelf nu probeer ik ook te doen zo veel mogelijk.

Jij hebt het therapie vroeger ook gedaan en hoe voelde je dat je beter werd zeg maar trokken de klachten geleidelijk weg of ??


Groetjes
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
17 December 2016 03:32
Hoi Alayne,

Ik weet ook niet goed waarom ik zo'n dag doortrek.. Denk dan steeds 'nouja, dit kan ook nog wel even'. Vind het moeilijk om toe te geven dat het niet goed gaat. En ik denk ook dat meespeelt dat als ik toegeef ik mijn gevoel toe laat en dat vind ik vaak niet prettig of eng (angst voor heftige emotie). Ik ga liever door, door, door, zodat ik niets kan voelen. Niet goed, ik weet het. Probeer er aan te werken.

Dit is de eerste keer dat ik HyperVen doe. Heb wel een aantal keren psychotherapie gedaan. Eerste keer voor soort van overspannenheid en niet boos kunnen worden. Ze noemden het toen 'aanpassingsstoornis'. Daarna nog een keer voor depressie. Nu doe ik alleen HyperVen en ga af en toe naar een manueel therapeut voor mijn rug en nek.

Liefs,
Marr
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
17 December 2016 10:10
Ik begrijp wel dat je he soms erover heen wilt zetten soms voelt het achteraf dan goed! Maar je loopt idd over jezelf heen..ik heb dit veel gedaan in het begin van chronische hyperventilatie carrièresmiling smiley

Ik dacht dat jij het al eerder had gedaan met HyperVen en dat het toen hielp waarschijnlijk was het iemand anders. Wat voor vooruitgang merk jij nu je HyperVent??

Ik ben iets minder misselijk en duizelig en eet iets beter.. Voel me soms paar minuten goedd, en kan sommige dagen bepaalde taken thuis of op werk beter aan..

Groetjes
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
17 December 2016 18:21
Misschien iemand anders ja smiling smiley Ik doe het nu voor de eerste keer. Ben nu bijna 5 maanden bezig. Ik heb bijna nooit meer paniekaanvallen, dat is al heel fijn. En niet meer de hele dag duizeligheid. Helaas nog wel groot deel van de dag, vooral als ik me te druk maak. In huis is het minder. En in het begin had ik heel veel last van tintelende handen en tenen, dat is nu nog maar heel soms. En ik heb een hoop klachten zien komen en gaan, zoals een brok in mijn keel, misselijkheid, hoofdpijn. Dat had ik dan ineens twee of drie weken heel erg en dan ging het weer weg. Zit wel nog steeds met pijnlijk middenrif en soms buikkramp. En ik heb nog steeds een hele stijve en pijnlijke rug en nek.

Ik ga dus nog even door. En probeer te accepteren dat alleen HyperVen waarschijnlijk niet helpt. Ik zal ook moeten leren niet steeds mezelf voorbij te hollen en maar door te gaan. Anders kom ik er denk ik niet vanaf.

Veel liefs,
Marr
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
18 December 2016 21:41
Beste marr,

Inderdaad hier ook al veel klachten zien komen en gaan het blijft heel raar ook heb ik iets geks, als ik van iemand een bepaalde soort klacht lees waarvan ik denk he wat raar gelukkig heb ik dat niet, ja hoor paar dagen later krijg ik die kwaal ook heel vreemd..

Wenn hoe gaat het met je?
Ben je al een beetje uit je terugval en gaat het al iets beter??

Groetjes
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
19 December 2016 07:30
Ging vorige week wat beter naar kwam toch ff weer teveel op mn plaat dus nu toch weer wat minder. Paar dagen flink gehuild ook (stress ontladingen? ) Praten lukt amper nog, lijkt wel alsof de lucht Door mn luchtpijp eruit geperst word om mn stem te kunnen vormen en in mn hoofd voelt het dan heel knellend en word zwart voor mn ogen. Misschien nasleep van het ziek zijn en ik neem ff een beetje pauze van het HyperVen, doe een week 1x5 trials per dag. Misschien moet mn lichaam wel even wennen aan de veranderde koolzuur waardes.
Hoe gaat het HyperVennen en stress wegwerken bij jullie?

Groetjes wenn
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
19 December 2016 13:13
Hoi Wenn

Klinkt heftig zeg. Mischien echt even helemaal stoppen en na paar dagen weer oppakken maar daar kan Rob mischien meer over vertellen..

Ga je ook naar een psycholoog? En gebruik je medicatie of dergelijke??

Hier gaat het met ups en downs..
Slik sins een ruime week helemaal geen valeriaan meer wat ik voorheen 6maanden dagelijks in hoge dosering heb geslikt. Ik heb echt van die momenten dat ik raar in de hoofd voel en zenieuwachtig word het heeft hopelijk nog tijd nodig

Groetjes
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
19 December 2016 13:30
De thread wordt te lang. ik sluit hem af...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?