[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

trillingen in het lichaam

Gepost door Abbo 
trillingen in het lichaam
06 April 2017 15:44
Na een half jaar vele vage klachten te hebben en bij verschillende specialisten te zijn geweest, denkt men nu aan chronische hyper ventilatie.
Ik ben zaterdag begonnen met HyperVennen en hoop natuurlijk dat het gaat helpen.
Ik heb echter 1 belangrijke vraag:
De ergste klachten die ik ervaar zijn duizeligheid, misselijkheid maar zeker zo vervelend is het trillen van mijn lichaam van binnen!!!
Ik lees veel over duizeligheid ed maar zijn er ook mensen waarbij het lichaam bijna onophoudelijk trilt in rust?
Ik wordt er gek van en slaap hierdoor ook heel slecht.
Zijn er mensen die door het HyperVennen ook van deze vervelende klacht af zijn gekomen?
Of heeft iemand nog andere tips om van dit trillen af te komen?
Re: trillingen in het lichaam
06 April 2017 20:23
Hey Abbo.

Constant trillen heb ik niet. wel af en toe. 1 of 2x per dag eventjes door mn been. Kun je het trillen nog anders omschrijven? Tril je echt?

Duizeligheid herken in daarentegen weer heel goed. Vreselijk.

Groeten
Ben
Re: trillingen in het lichaam
06 April 2017 20:56
Het is bij mij ook begonnen met heel even in mijn rechterbeen net voordat ik in slaap viel.
Echter nu is het bijna de hele dag zodra ik in rust kom (zitten, stil staan of liggen),
Het is net of ik constant onder stroom sta, of net alsof ik de hele dag een telefoon die op trillen staat in mijn lijf heb.
Ik ervaar deze klacht net zo erg als het duizelig zijn.
Re: trillingen in het lichaam
07 April 2017 08:16
Herkenbaar. Ik heb (had?) ook dat gevoel van de hele dag onder stroom staan. En ook heel vaak trillende spieren. En ook vaak nog trillen van kou door vermoeidheid (het dan niet meer warm krijgen).
Maar goed, het wordt al een stuk minder nu!
Re: trillingen in het lichaam
07 April 2017 12:23
Allen,

Het trillen komt waarschijnlijk doordat de spieren het verlies van CO2 proberen te compenseren door melkzuur af te zetten. Daardoor treden er als het ware kleine kortsluitingen op in de spieren en gaan deze licht trillen. Je ziet het ook vaak aan een trillende wenkbrauw bijvoorbeeld. Die spieren kunnen ook inwendig zijn, en dan lijkt het als je hele lichaam trilt.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: trillingen in het lichaam
07 April 2017 13:29
Hoe lang ben jij met HyperVen bezig nu?
Re: trillingen in het lichaam
09 April 2017 09:24
Gisteren een heel slechte dag gehad en ook vannacht nauwelijks geslapen!!
Vanaf gisterenmiddag naast de trillingen van binnen, de duizeligheid en het gevoel van flauwvallen ook bijna aan een stuk door bibberen van binnen, net alsof ik het heel koud heb .Dit ging de hele nacht ook door. Van alles geprobeerd om in slaap te vallen: 4X mijn boek erbij gepakt, ontspanningsoefeningen gedaan en nog een uur tv gekeken omdat ik echt niet meer wist wat ik moest doen!!
Daarnaast een te snelle ademhaling. als ik probeerde om die wat langzamer te laten worden had ik moeite met het laatste stukje uitademing, vaak moest ik dan eerst even slikken. Ook veel last van tintelingen in mijn armen en handen en prikkels in mijn onderbenen, Nu dus net doodmoe mijn HyperVen sessie gedaan. maar de score gaat sinds gisteren alleen maar naar beneden. Ben nog maar een week bezig maar merk alleen maar achteruitgang en hoewel ik de moed natuurlijk niet opgeef is het wel moeilijk om te geloven dat het ooit goed gaat komen.
Hoewel ik afgelopen week na een periode van heel slecht slapen weer nachten had van 5 a 6 uur aan een stuk slapen waar ik heel erg blij mee was, dan valt zo'n nacht als deze nog meer tegen.
Ik vraag me ook af waar dat bibberen (naast het trillen) van komt en of dit herkenbaar is?
Ook heb ik de laatste dagen bij de eerste sessie dat ik iedere keer als mijn adem vasthoud, na ongeveer 10 seconde even duizelig wordt.
Re: trillingen in het lichaam
12 April 2017 21:06
Ik denk dat je lichaam zich aan het aanpassen is. Je lichaam moet ook wennen en dat is niet zo'n makkelijk proces. Je bent nog maar kort bezig toch? misschien even een tijdje wat minder trials per sessie tot je lichaam weer wat stabieler voelt?

Groetjes wen
Re: trillingen in het lichaam
13 April 2017 00:37
Ik sluit mij bij wenn aan
De eerste periode heb ik mijzelf ook echt heeeeel slecht gevoeld niet kunnen slapen trillingen en veel meer. Ik heb toen minder trials gedaan
Heel veel sterkte

Meer weten over het HyperVen programma?