[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

maximaal score van 20 sec!

Gepost door Jan26 
maximaal score van 20 sec!
03 March 2010 13:27
Beste allemaal,

Ik ben 6 weken geleden met HyperVen gestart en voelde al snel positief resultaat met de therapie.
Volgens mij zit de aanleg voor hyperventilatie een beetje in onze familie, mijn zus heeft namelijk de vage klachten waar ik al jaren mee rondliep vele malen heviger. (hartkloppingen, pijn op de borst, op de intensive care beland een aantal malen, darmklachten, duizelingen, angsten, claustrofobie etc.)
Ik heb haar uiteraard verteld over de therapie en begin nu langzaam haar over de streep te trekken.
Ze blijft zich zorgen maken over mogelijke schade aan haar hart of andere ernstige bijwerkingen. Als ze haar adem inhoudt komt ze nu maximaal aan 20 seconden! Ze rookt niet en sport wel 3 keer per week. Ik ben hier enigzins van geschrokken, wat zegt dit wel niet over haar huidige toestand. Mijn maximaal scores zijn gestegen van 40-60 seconden in het begin naar uitschieters van 160 seconden enkele weken later.
Hoe slecht moet je jezelf wel niet voelen bij al ademnood na 20 seconden vraag ik me af? Zelf gelooft ze niet dat ze ooit een minuut gaat halen.
Wie helpt mij en kan soortgelijke ervaringen hier vertellen om haar nog meer te motiveren?

Alvast heel erg bedankt.

Groeten,
Jan
Re: maximaal score van 20 sec!
03 March 2010 19:25
Veel mensen hier zijn met zo lage scores begonnen hoor, is helemaal niet zo uitzonderlijk. Als je elke dag oefent stijgt dat echt wel langzaam maar zeker. Als ze van haar klachten af wilt geraken ipv dat het enkel maar erger wordt moet ze zeker HyperVen gaan doen! Ik begon ook met 20 a 30 en zit nu aan 120 a 130. Bereid haar wel voor dat het normaal is wanneer de klachten eerst erger worden ipv beter, dat hoort bij de genezing. Dat is dus zeker geen rede om op te geven!
Re: maximaal score van 20 sec!
11 March 2010 14:19
Hoi Jan,
Ik zit je verhaal te lezen. Ik ben ook net begonnen met HyperVen,ja, en je leest het goed,ik kom ook niet verder dan 18-19 sec. Ik sta er ook van te kijken hoelang sommige hun adem in kunnen houden. Het lukt mij ook aan geen kanten,maar we blijven oefenen,het zou best wel een keer beter gaan. Dus geef dit door aan je zus dat ze niet de enigste is met zo'n lage score.

Groetjes van Maria

Meer weten over het HyperVen programma?