[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Extreem veel gapen

Gepost door Nancy3 
Extreem veel gapen
06 January 2016 14:47
Hoi allemaal,

Nog een vraag: na de therapiemoet ik altijd heel veel gapen, lijkt wel of mijn lichaam snakt naar meer willen ademen. En het lukt gewoon niet, blijft hangen. Kan dit kloppen? Valt me echt heel erg op.
Bedankt alvast voor een reactie!
Re: Extreem veel gapen
06 January 2016 15:48
Hallo Nancy,

Dat is een veelvoorkomend verschijnsel. Er zijn twee mogelijke oorzaken.

In principe geeft gapen aan dat je lichaam aan het ontspannen is. Het is de voorbereiding op de slaap. Als je extra gespannen bent gedurende de dag, dan kan zo’n rustmoment als HyperVennen leiden tot een verhoogde behoefte om te gapen. Het wordt vanzelf weer minder naarmate je minder gespannen bent.

Gapen is ook een manier om snel CO2 te lozen. Door de oefeningen is het CO2 gehalte in de bloed aardig verhoogd. Dus het helpt dan mee om snel weer op de ingestelde waarde te komen. Het wordt minder naarmate je verder komt met de therapie.

Kan ook nog zijn dat beide factoren meewerken aan die onbedwingbare behoefte om te gapen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?