[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Mini paniekaanvallen?

Gepost door Sandra007 
Mini paniekaanvallen?
16 August 2016 16:51
Hallo Allemaal,

Ik ben nu drie weken bezig met het HyperVen programma en de enige verbetering die ik tot nu toe merk is dat ik soms 20 seconden langer mijn adem in kan houden... smileys with beer

Even zonder sarcasme, ik weet dat het even kan duren eer ik verbeteringen kan gaan merken. En hoewel ik geen verbeteringen merk, merk ik wel een aantal veranderingen.

Verandering 1: ik stuiter de hele dag! Ik wordt gek van mezelf. Ik ben van oververmoeid naar hyperactief gegaan. Ik maak me overal druk om, niet op een angstige manier, maar bijna op een dwangmatige manier. Het lijkt wel alsof overal een vergrootglas op ligt.

Verandering 2: waarschijnlijk verergerd door verandering 1, ik heb soms urenlang mini paniekaanvallen, bij gebrek aan een beter woord. Ik schrik me echt rot van vanalles; een boer die borrelt in mijn slokdarm, een straatbord wat ik ineens herken (?!), of soms van echt helemaal niets. Dan krijg ik uit het niets een stoot adrenaline, zit ik recht overeind, en 5 seconden later is er niets meer aan de hand. Ik krijg hierdoor ook veel hartkloppingen, licht in mijn hoof, alsof ik ineens zweef (en daar schrik ik dan natuurlijk ook weer van). Het is in ieder geval ontzettend vermoeiend, want het kan soms de hele dag doorgaan. Het is ook nergens aan gerelateerd, behalve misschien mijn cyclus?

Herkent iemand dit?
Re: Mini paniekaanvallen?
16 August 2016 16:54
Hallo Sandra,

Wat je waarschijnlijk ervaart zijn (plotselinge) ontladingen van stress. Mensen slaan tijdens hun leven stress op in het onderbewustzijn. Die stress wordt hoofdzakelijk ‘s-nachts verwerkt in de vorm van dromen. Als we meer stress opslaan dan we kunnen verwerken tijdens onze dromen, gaan we langzaam maar zeker een steeds grotere voorraad stress opslaan. Die stress gaat zich op een gegeven moment laten gelden in de vorm van angsten, hyperventilatie, nachtmerries, extreme vermoeidheid, enz.

Jouw stress levels moeten dus naar beneden, want dat is vermoedelijk de hoofdoorzaken/'>oorzaak. Veel wandelen en rustig fietsen zijn goede manieren om stress te verwerken. Daarnaast op tijd naar bed gaan en opstaan, en vooral regelmaat is erg belangrijk. Rustig aan met alcohol helpt ook mee om de stress los te maken en te verwerken. Denk er ook aan dat juist op momenten dat je je slecht voelt, het lichaam vaak bezig is met het verwerken van diepliggende stress. Dat is dan het genezingsproces, maar mensen reageren vaak averechts en verergeren de stress i.p.v. dat het minder wordt. Leren loslaten is key om stress te verminderen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?