[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

wat te doen?

Gepost door Eagle 
wat te doen?
23 July 2017 11:26
Even een vraag, want ik weet niet meer wat te doen en wat nu goed is!.....
Ben in jan. 2016 geconfronteerd met chronische stressklachten, na lange zware jaren.
Van emotionele en cognitieve klachten tot lichamelijke klachten van duizeligheid en wazig zicht. Ik werd er bang van.
Na een biofeedback stresscoach geraadpleegd te hebben bleek ik een ademhaling van ongvr.20 keer per minuut te hebben, veel te veel dus. Een tijd thuis geweest voor het eerst in mijn leven (46jr) en daarna weer gaan werken......maar nog steeds heb ik klachten van duizeligheid bij inspanning en soms ook zichtklachten en totaal geen conditie.
In maart 2017 kwam ik op het artikel van dr. Snitselaar, en herkende zoveel. Daardoor bij HyperVen belandt en daar gestart eind maart 2017. Ik ben begonnen met een score van 23 en heb nu gemiddeld 86. In totaal 98 sessies gedaan, 1 keer per dag, want meer lukt me niet qua tijd. Ik ben nu bijna 4 maanden bezig......
Maar jeetje, als ik 20 minuten met de honden loop krijg ik duizelingen, lijkt het of ik mijn armen en benen niet meer onder controle heb, ik baal daar zo van en het beangstigd me ook, is dit wel normaal? zit ik wel op de goede weg?
In het geheel wordt het duizelig zijn( bijvoorbeeld in het donker je voelen als een dronkenman) wel iets minder, dat wordt wel meer als ik moe ben.
Ook heb ik heel erge spierpijn, vooral ochtends, het voelt als mijn lichaam is verzuurd en spiertrekkingen in mijn benen, daar wordt ik gek van! Mijn lichaam is niet meer mijn lichaam van 2 jaar geleden, ik wordt dit zo zat! Wat moet ik doen, doorgaan? Mijn huisarts snapt er niets van, dus ik wil daar ook niet naar toe, ik wil graag advies van lotgenoten, bedankt!
Re: wat te doen?
23 July 2017 16:44
Naast HyperVen, wat je toch eigenlijk echt 2 keer per dag moet doen moet je de stressbron ook weg nemen. Wat deze voor jou is weet ik niet, en misschien weet je dat zelf niet eens maar dan moet je daar naar opzoek gaan.

Gezond eten en ritme daarnaast is ook van belang.

Verder herken ik je klachten van alle kanten. Mijn angst liep dusdanig uit de klauwen dat t paniekaanvallen opleverde. Maar nu 4 maand later gaat t steeds beter en maak ik kleine stapjes
Re: wat te doen?
23 July 2017 19:30
Wat vervelend eagle
Ik snap dat je er enorm van baalt
Ik sluit me vooral aan bij Ben, misschien heb je nog steeds een stressbron. Ik heb dat zelf ook.
Probeer echt 2 x per dag te oefenen. Ik heb daar op mn werk ruimte voor gekregen misschien is dat voor jou ook bespreekbaar?
Succes!
Re: wat te doen?
24 July 2017 09:30
Ben4 en Seaddreamer,
Bedankt voor jullie reacties, mijn stressbron is aardig weg....maar ik ben gewoon soms bang dat ik me teveel focus op dat mijn klachten inderdaad komen van hyperventilatie.....
Ik geloof er zelf wel sterk in,maar het helpt me wel om te horen dat anderen dezelfde soort klachten hebben, en dat ik inderdaad goed bezig ben op deze weg.

Vooral het dizzy en wiebelig (benen en armen) worden bij inspanning dat maakt me soms bang, wat is er met mij aan de hand?
Ik ga dus gewoon door en inderdaad probeer meer te bewegen en goed te eten!
Bedankt!
Re: wat te doen?
24 July 2017 12:04
Dat hebben wij ook heel erg gehad en soms nog dat accepteren dat je klachten niets ergs zijn.
Bij mij kwam dat besef eigenlijk nadat er bij de cardioloog bleek niks bijzonders met mn hart te zijn. En gek genoeg sindsdien bijna geen hartkloppingen meer gevoeld terwijl dat voor mij juist een van de hoofdklachten waren. Dat geeft al aan hoe "gek" we ons zelf kunnen maken.
Re: wat te doen?
25 July 2017 09:15
Nou inderdaad, mijn huisarts begon in het begin al over een neurologisch onderzoek......dat is ook om andere oorzaken uit te sluiten, dat snap ik, maar als ik nu zelf al merk dat een heleboel stress gerelateerd is,spanning geeft bijvoorbeeld bij mij meteen zicht klachten, dan geloof ik daar dus niet in!
Re: wat te doen?
28 July 2017 20:28
Zo'n onderzoek is fijn omdat het bevestigd dat er niks ergs aan de hand is maar ik denk dat als we eerlijk zijn we zelf ook wel weten dat het van de stress komt en helaas doet stress rare dingen met ons. Het nadeel aan zo'n onderzoek is wel dat het wachten op de uitslagen ook weer flink wat stress oplevert.
Ik heb ook last van mn zicht. Maar maak me er nu niet zo druk meer over en heb een bril voor de momenten dat ik het echt erg ervaar (computer en auto)

Meer weten over het HyperVen programma?