[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Aanval?

Gepost door Catchclaw 
Aanval?
19 February 2018 10:12
Beste lotgenoten,

Na 9 maanden last van vooral duizeligheid en steken in de borst, ben ik ook begonnen met HyperVen. Nu 4 dagen verder en ook ik moet zeggen dat de klachten als eerst toenemen. Mijn gemiddelde ligt rond de 40 (giga slecht voor een man van 24, 93 kilo en gewoon 2 keer per week sport).

De reden waarom ik deze "discussie" start is omdat ik gisteren en vandaag een aanval heb gehad, wat ik voor het laatst ongeveer 6 maanden geleden heb gehad. Ik weet niet of dit een paniekaanval is of een wat anders maar ik ervaar het als volgt:

Er gaat een golf door mijn lichaam heen van warmte, en gewoon heel gek, NIET FIJN in ieder geval!. Ook mega duizelig daarbij. Gisteren liet ik het gebeuren en werd ik het heel bang van, dacht echt dat ik flauw zou vallen of erger! Vanochtend voelde ik het opeens heel langzaam opkomen en ben ik rechtop gaan zitten en rustig blijven ademen. Dit zorgde ervoor dat het minder heftig was en ik niet in paniek raakte.

Heeft iemand hier ook ervaring mee? Of kent iemand dit gevoel?

Groeten,
Catchclaw :p
Re: Aanval?
21 February 2018 09:27
Hoi....

Vervelend die gevoelens hè..
Nou dat is nog zachtjes uitgedrukt winking smiley

Ik herken de gevoelens, story of my life helaas.

Wat ik schrijven wil om je toch, ook al is de situatie in dat moment afschuwelijk, wat gerust te stellen, dat, zoals dit forum laat zien heel veel mensen zijn die onverklaarbare nare gevoelens en ervaringen hebben..

Kijk ik ben geen dokter maar het klinkt als chronische hyperventilatie.

Goed dat je bent begonnen om jezelf weer fris en fruitig te laten zijn!

Succes.... én, ga door!!!!
Re: Aanval?
26 February 2018 14:22
Hoi,

Het is zeker in het begin helaas normaal dat je klachten kunnen verergeren.
Dit is wel tijdelijk, maar het is wel vervelend natuurlijk.
Ik zag het altijd zo dat alles wat er in zit ook uit je lichaam moet. Dus hoe vaker je nu zo'n slecht gevoel hebt, dan is dat maar weer weg.
Als het te erg wordt, kan je het beste je aantal trials tijdelijk naar 5 zetten per sessie en dan weer langzaam opbouwen naar 10 trials per sessie als het beter gaat.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?