[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Pijn/drukkend gevoel op borstbeen

Gepost door Bana 
Pijn/drukkend gevoel op borstbeen
24 August 2018 19:38
Hoi allemaal,

Ik ben nu ongeveer twee maanden bezig met de HyperVen therapie. Ik heb alleen sinds een paar weken elke avond een soort van pijnlijk/drukkend gevoel bij mijn borstbeen? Het blijft aanhouden totdat ik 's svonds naar bed ga en de volgende ochtend is het weer helemaal weg. Heeft iemand enig idee hoe dit kan komen? Ik dacht eerst dat ik mijn adem misschien verkeerd vasthield of dat ik de therapie forceerde maar laatst ben ik twee weken op vakantie geweest en toen heb ik helemaal niets aan hypervem gedaan en toen had ik het ook iedere avond. Voordat ik met HyperVennen begon heb ik hier nog nooit last van gehad. Ik heb het iedere avond en af en toe ook overdag als ik bijvoorbeeld een lange wandeling heb gemaakt.

Ik hoop dat iemand weet waar dit weg kan komen. Mijn scores zijn in twee maanden tijd van ongeveer 35 naar 60 gegaan. Dat lijkt me toch ook niet overdreven snel gegaan te zijn?

Groetjes Sara
Re: Pijn/drukkend gevoel op borstbeen
24 August 2018 22:44
Hoi Sara,

Je scores klinken prima qua stijging.
Het klinkt alleen toch of je wat krampachtig zit. Zit je misschien veel naar voren gebogen? Dan drukt het namelijk op je middenrif/borst.
En met het doen van de oefeningen (maar ook als je gewoon op de bank zit of zo) let er op dat je je schouders goed ontspannen omlaag hebt en een rechte rug en zo.
Hopelijk gaat het dan snel weg.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Pijn/drukkend gevoel op borstbeen
25 August 2018 08:41
Hey Sara,

Ik loop ook al een tijdje hiermee.
Door stress en hyperventilatie zijn er bij mij maagklachten ontstaan waaronder brandend maagzuur, dit geeft een soms pijnlijk en meestal drukkend gevoel achter je borstbeen (vaak na het eten)
Het kan even weg zijn en weer terug komen.
Zoek het maar is op! En als je de klachten herkent staan er vaak ook tips of middelen die hier goed tegen helpen.
Re: Pijn/drukkend gevoel op borstbeen
05 September 2018 10:30
Hoi,

Ik heb sinds een paar dagen hetzelfde. Eerst had ik het na HyperVen na mijn idee en dan een dag lang. Dat was zo ineens ook weg na een warme douche. Ben nu een paar dagen gestopt met HyperVen en merk als ik bijvoorbeeld 20 minuten ga wandelen,ik halverwege die druk krijg. Vind het best wel eng en krijg hierdoor weer nieuwe stress. Ben jij er inmiddels vanaf?
Groetjes
Re: Pijn/drukkend gevoel op borstbeen
06 October 2018 19:58
Hey,

Sorry voor de late reactie. Het is bij mij nu al een stuk minder geworden. Af en toe heb ik het nog steeds maar al een stuk minder vaak dan eerst. Ik weet nog steeds niet waar het weg komt maar ik denk dat het toch ligt aan teveel stress en daardoor een verkrampte houding aannemen. Geen idee of dat klopt hoor maar dat lijkt me de meest logische oorzaken/'>oorzaak. Ik probeer het nu maar gewoon zo veel mogelijk te negeren.

Ik las ook ergens dat je niet bang moet zijn voor alles wat er in je lichaam gebeurt maar dat je het juist interessant moet gaan vinden. Dat vond ik wel een heel mooi idee dus dat probeer ik nu zoveel mogelijk te doen als ik iets engs voel.

Meer weten over het HyperVen programma?