[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Teruggekeerde hyperventilatie

Gepost door Irisflake 
Teruggekeerde hyperventilatie
08 April 2019 22:06
Hallo allen,

Een aantal jaar geleden had ik last van hyperventilatie. Dit is toen plotseling vermindert vanwege een gebeurtenis waardoor ik simpelweg geen tijd meer had om na te denken over mijn lichamelijke klachten. Nu ben ik net verhuisd, heb ik stress met school en hop, het is terug.

Ik merk het vooral aan mijn linkerarm. Die is op bepaalde momenten van de dag ineens lam en steekt. Ook tintelt mijn hand. Ook let ik op ieder lichamelijk signaal. Ik ga zodra ik een steekje voel alles googelen. Herkent iemand dit?

Wat mij nu ook opvalt is dat ik niet kan ontspannen. Zodra ik op de bank ga liggen bijvoorbeeld merk ik dat me hartslag daalt en dan schiet ik omhoog. Dan wordt ik licht in me hoofd en krijg ik overal rillingen. Dit duurt heel kort, maar wanneer ik me dan weer ontspan komt het weer terug. Ik ga dan heel oppervlakkig ademen en het lukt me dan ook niet om diep in en uit te ademen, omdat ik dan juist ontspan. Herkent iemand dit? en heeft iemand tips om er mee om te gaan? Ik heb het ook als ik in bed lig en bijna in slaap val of gewoon ontspannen lig.

Meer weten over het HyperVen programma?