[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Oefeningen voor spierpijn rondom borst gebied en rug

Gepost door Knik 
Oefeningen voor spierpijn rondom borst gebied en rug
28 September 2019 16:11
Hoi,

Ik heb al een tijdje last van veel spierpijn rondom mijn borstgebied en rug, daarnaast heb ik soms dat ik een plotselinge ademreflex krijg (net als de hik, iets wat je niet tegen kan houden). Ik denk dat dit te maken heeft met dat ik niet ontspannen adem en waarschijnlijk te hoog/oppervlakkig waardoor mijn middenrif niet kan ontspannen? Ik merk ook dat ik tijdens werken achter een computer en praten met mensen mijn buik aanspan (onbewust).

Weet een mede HyperVenner (of mensen van HyperVen) goede oefeningen om te doen om het borstgebied/buik te leren ontspannen?

Groet,
Knik
Re: Oefeningen voor spierpijn rondom borst gebied en rug
28 September 2019 20:16
Hallo Knik,

Ik vroeg me even af hoe het met je gaat? Ben je alweer aan het HyperVennen? Ik ben sinds een paar dagen weer rustig aan begonnen.

Gr.
Re: Oefeningen voor spierpijn rondom borst gebied en rug
29 October 2019 17:24
Hoi Racoun,

Sorry voor mijn late reactie, ik heb geen melding in mijn mail gekregen van je berichtje.

Ik heb afegopen 3 maanden HyperVen weer opgepakt, maar niet consequent beoefend zoals ik de eerste 6 maanden wel gedaan heb. Ik voel ook nog geen verbetering, en tijdens het oefenen ervaarde ik weer veel spiertrillingen en een down (depressief) gevoel. Ik ben hier nogal onzeker over, want het lijkt me niet dat dit goed is. Vanuit die onzekerheid heb ik wat minder geoefend, ik ben bang dat ik zuurstof tekort in mijn lichaam/hersenen krijg door de oefeningen. Dus ik twijfel gewoon heel erg of het wel goed is wat we doen. Ik krijg ook niet echt feedback van mensen die er wel van genezen zijn, het enige wat ik hoor is dat klachten verergering kan optreden door stressontlading, maar dat vind ik ook nog iets geks eigenlijk en kan ik nog niet koppelen aan mijn klachten. Ik blijf een beetje in de onzekerheid hangen zoals je merkt.

Hoe denk jij erover? Hopelijk gaat het bij jou de positieve kant op, hoe gaat het nu?

Groetjes,
Knik
Re: Oefeningen voor spierpijn rondom borst gebied en rug
07 November 2019 14:21
Hallo knik,

Ik denk er eigenlijk precies hetzelfde over als jij. Ik heb de eerste 6 maanden ook volop geoefend (voor zover dat ging) want ik werd er erg ziek van. Nu doe ik het ook af en toe maar ik ervaar zeker geen verbetering, eigenlijk alleen maar verergering sad smiley Ik ga er ook slechter van uitzien en ben vooral smorgens erg bleek/blauw in het gezicht.
Ook ik twijfel na een lange tijd van oefenen of het iid wel goed is waar we mee bezig zijn. De verklaring van 'stessontlading' kan ik me ook niet in vinden omdat de klachten en de verergeringen te constant zijn en erg lang aanhouden.

Meer weten over het HyperVen programma?