[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Continu benauwd, mijn verhaal, heftig begin

Gepost door Mistiss 
Continu benauwd, mijn verhaal, heftig begin
04 January 2020 19:43
Hoi hoi,
Nu ongeveer 2 weken bezig met HyperVen en ik moet bekennen dat ik de heftigheid erg onderschat heb.

15 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met hyperventilatie. Ik kreeg ernstige paniekaanvallen, waarbij ik soms compleet niet meer op deze aarde was. Gelukkig werden de aanvallen steeds minder. Helaas volgde daar wel een angststoornis en depressie op. Ik besefte dit eerst zelf niet en heb dit jaren voor mijn omgeving verborgen weten te houden.
Pas toen het weer wat beter ging begon ik er met mijn beste vriendin over te praten, die ook psycholoog was. Ik besefte toen pas dat mijn gedachten niet normaal waren.

Langzaamaan voelde ik me steeds beter en sinds 3 jaar durfde ik echt te zeggen dat ik genezen was. Ik zat ontzettend goed in mijn vel en had nooit meer donkere gedachten of ernstige zorgen. Ik dacht ook dat dit me ook nooit neer zou overkomen, ik wist nu immers dat ik mijn gedachten stop kon zetten.

Nu had ik de afgelopen jaren wel veel fysieke klachten. Artrose, veel spierklachten. Oogklachten. Veel misselijk.
De huisarts nam me niet meer zo serieus. Een invalster merkte een keer op dat ik niet goed ademhaalde, maar liet het daarbij.

Nu had ik de laatste tijd weer ontzettend veel last van mijn schouderbladen en mijn nek en liet de osteopaat vallen dat mijn ademhaling erg hoog zat. In die zelfde week zei mijn sportleraar dat nekklachten vaak met de ademhaling te maken hadden.

Ik dus googelen en kwam op de website van HyperVen. Wat een herkenning! Voor mij was het dus al snel duidelijk dat ik last had van chronische hyperventilatie. In rust zat ik op zo'n 14 ademhaling en per min.

Ik ben dus meteen begonnen met de therapie. Ik had gelezen dat het in het begin heftig kon zijn. Maar ik had eigenlijk geen klachten op mijn spierklachten na, op dat moment.
Echter sinds dat ik ben gestart heb ik weer een ontzettend heftige paniekaanval gehad, zo een die ik dus al 15 jaar niet meer had gehad. Daarnaast heb ik het soms een hele dag en nacht continu benauwd. Is dat normaal? Ook begin ik weer negatieve gedachten te krijgen af en toe.

Ik weet dat er wordt gezegd om door te zetten. Maar ik dacht genezen te zijn voordat ik begon en het voelt erg eng om door te zetten. Ik ben erg bang voor een terugval in een depressie of angststoornis.

Zijn deze symptomen normaal? En na hoeveel sessies kan je ongeveer een omdraai verwachten?
Re: Continu benauwd, mijn verhaal, heftig begin
19 April 2020 10:39
Hallo! Heb je HyperVen doorgezet? Hoe gaat het nu momenteel met jou?

Meer weten over het HyperVen programma?