[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Klachten worden erger net begonnen

Gepost door Lenala 
Klachten worden erger net begonnen
30 June 2020 19:31
Hallo,

Ik heb al jaren last van chronische hyperventilatie en paniek. Ik heb oa een benauwd gevoel op mn borst en soms in mn armen, alsof er weinig zuurstof naartoe kan wat ook klopt. Ook heb ik een raar gevoel in mn hoofd, voel dat mn bloedvaten nauwer zijn, ook ben ik wat licht in mn hoofd vaak. Ook geeuw ik de hele dag door en heb lucht honger. Net sinds 4 dagen begonnen met HyperVen. Nu al van een score 63 gemiddeld naar 98 gegaan. Heb nu ineens meer klachten gedurende de dag. Ook de angst is erger. Ik kruip nog net achter het stuur naar mn werk maar helemaal op mn gemak voel ik mij niet. Klopt t dat de klachten in 1e instantie erger worden? Ik oefen 2 a 3 x per dag.

Groetjes
Re: Klachten worden erger net begonnen
30 June 2020 19:40
Hallo Lenala,

In het begin kunnen de klachten wat toenemen. Dat effect wordt vanzelf minder na een aantal dagen oefenen. Als het blijft moet je het aantal trials per sessie wat verminderen naar bijvoorbeeld 5 trials per sessie. Als het dan weer beter gaat, kan je het langzaam weer opvoeren totdat je weer op de volledige 10 trials zit. Probeer om niet teveel te letten op de verschijnselen of op je ademhaling zelf.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?