[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

2 weken bezig, graag jullie advies?

Gepost door Skadi 
2 weken bezig, graag jullie advies?
13 September 2020 08:19
Hallo mede HyperVenners.

2 weken ben ik bezig met de therapie. Ik begon met 2x 10 trails, maar ging al snel naar 2x5. Ik zal de komende maand dit verder opbouwen.

Ik loop enorm aan tegen het volgende: ik doe geen oog meer dicht! Telkens als ik bijna in slaap val overvalt een enorme energiestoot in mijn lijf me, alsof iemand mij erg laat schrikken zeg maar dat gevoel in je buik. Verder valle kleine lichte spiertrillingen mij op dat moment op. Ik laat het over me heen komen en word niet bang ofzo, maar hierdoor kom ik niet aan m’n nachtrust toe! Iemand die dit herkent? Wat is dit? Ik had dit voor de therapie niet.

De trails doe ik sochtends en smiddags. Drink niet, Ik sport drie x per week, mediteer nu weer dagelijks , en als ik niet sport wandel ik tenminste een half uur. Dus aan ontspanning niet te kort lijkt me. Ga Ook gewoon netjes om 22:00 naar bed elke dag.

Ik heb ook nog een kleine meid van zeven maanden en werk ook gewoon dus met 3-4 uur slaap ga ik het niet lang redden!
Hoop op misschien herkenning, een antwoord, en de gouden tip natuurlijk!

Alvast bedankt!
Re: 2 weken bezig, graag jullie advies?
13 September 2020 09:27
Hallo Skadi,

Dat zijn waarschijnlijk stressontladingen die je ervaart. Ze zouden minder moeten worden naarmate je verder komt met de therapie. Het is op zich een goed teken dat de boel los begint te komen. Goed dat je de therapie even wat gedoseerd hebt. Op die manier kan je de effecten op een dragelijk niveau houden.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: 2 weken bezig, graag jullie advies?
09 April 2021 15:52
Hoi,

Hoewel het even geleden is dat je dit bericht postte, wil ik er toch nog even op reageren. Hoe gaat het inmiddels met je? Heb je na dit bericht de HyperVen door kunnen zetten?

Ik lees veel herkenning in je bericht. Vooral die schrikreactie voordat je in slaap valt heb ik voor het HyperVennen ook gehad. Heel naar gevoel! Ik had steeds het gevoel dat ik was gestopt met ademen in m’n (bijna) slaap ofzo, en m’n hart en ademhaling ging dan gigantisch tekeer.

Ik lees ook dat je, net als ik, ruim een jaar geleden een kleintje gekregen hebt. Dat is nogal een verandering in je leven (en in hormonen). Ik heb na 15 maanden nog steeds niet het idee dat ik de oude ben van voor de zwangerschap. Ik heb zelf het gevoel dat hormonen bij mij invloed hebben gehad op het omgaan met stress en daarmee het ontstaan van de hyperventilatie.

Anyway, ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat!

Meer weten over het HyperVen programma?