[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Na 4 maanden nog geen verbetering

Gepost door Puck 
Na 4 maanden nog geen verbetering
01 November 2020 00:42
Hallo,
Ik heb al meer dan 30 jaar chronische hyperventilatie. Nu ben ik 4 maanden bezig met HyperVen. Wat ik me nu afvraag of mijn genezingsproces op gang is gekomen. Zo ja, hoe weet ik dat? Ik vraag dit omdat mijn scores na dagelijks 2x oefenen nog steeds niet veel zijn gestegen. In het begin wel maar nu gaat t alleen maar slechter met me en heb ook veel klachten. Ik word nu sneller naar en misselijk en duizelig bv terwijl ik dit voorheen niet had. Ook het HyperVennen zelf roept veel weerstand in me op. Volgens mij doe ik t wel goed. Ik zet wel door. Soms voel ik t ook kloppen in mn hoofd en spierkrampen. Hoort deze klachtenvetergering erbij na zoveel jaar chronische hyperventilatie? Is deze verergering juist het signaal dat t genezingsproces is begonnen? Ik voel me soms ten einde raad. Wil het zo graag kunnen volhouden. Dat gaat makkelijker als ik weet dat ik op de goede weg ben. Hebben meer mensen dit? Bedankt.
Re: Na 4 maanden nog geen verbetering
10 December 2020 11:16
Hallo Puck

Ben benieuwd hoe het nu met jou gaat, is er verbetering? Misschien omdat je al zo lang last hebt dag het meer tijd nodig heeft....
Ik ben zelf net begonnen, heb ook al bijna 25 jaar chronische hyperventilatie.
Re: Na 4 maanden nog geen verbetering
21 January 2021 07:14
Hey, het gaat steeds slechter. Ik was begonnen met 60 gemiddeld en daar kom ik nog maar net boven uit. Ik kom niet eens meer op mijn eigen totaal gemiddelde van 86 uit. HyperVen staat me steeds meer tegen. Ik weet hoe lang ik moet doorgaan voordat ik werkelijk moet stoppen. Ik overweeg het.

Gr,
Re: Na 4 maanden nog geen verbetering
24 January 2021 11:21
Hallo puck

Wat vervelend en vooral frustrerend dat het niet beter gaat. Misschien iemand van HyperVen vragen hoe dit kan? Ik ben zelf 7 weken bezig en mijn scores gaan heel langzaam omhoog (en soms ineens zijn ze weer een stuk lager).
Re: Na 4 maanden nog geen verbetering
25 January 2021 07:33
Ik heb besloten mijn account niet meer te verlengen. Ik had dit graag tot succes gemaakt. Jammer ook dat de beheerder van HyperVen zelf niet op deze discussie heeft gereageerd. In het begin zag ik nog wel uitdaging in HyperVen maar nu zitten mn scores op ongeveer hetzelfde niveau als waar ik mee begon, een stuk lager dus dan mijn totale gemiddelde. Elke x heb ik t gevoel dat ik mezelf ahw moet 'uitwringen' zoals je bij een spons doet om mn adem lang in te houden. Jammer dat t zo eindigt. Het heeft me zoveel tijd gekost.
Re: Na 4 maanden nog geen verbetering
25 January 2021 09:20
Ach jeetje wat een teleurstelling zeg. Ik snap dat je gaat stoppen. Misschien is de oorzaken/'>oorzaak van hyperventilatie bij jou nog aanwezig (of moet je nog ontdekken)? Ik hoop voor jou dat iemand van HyperVen nog even met jou mee kijkt. Heb je het boek: hyperventilatie ontkracht ook gelezen? Dat boek heeft mij enorm geholpen.
Re: Na 4 maanden nog geen verbetering
26 January 2021 19:13
Dank je voor je reactie. Nee dat boek heb ik nog niet gelezen. Ik ga het opzoeken. De oorzaken/'>oorzaak is dat ik dingen perfect (lees: goed genoeg) wil doen en mezelf onder druk zet om dingen snel te doen denk ik. Ik zal er nog eens goed naar kijken naar de oorzaken/'>oorzaak, misschien met behulp een coach. Met HyperVen stop ik (voorlopig). Ik kan altijd nog zelf met een stopwatch werken als er even behoefte is. Jij ook sterkte met je genezingsproces.

Meer weten over het HyperVen programma?