[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vragen + opzoek naar lotgenoten

Gepost door Rout 
Vragen + opzoek naar lotgenoten
23 November 2021 13:21
Hi allemaal,

Ik hoop dat er nog personen actief zijn op het forum.
Ik heb geprobeerd contact te zoeken met Rob/Sanne via de mail maar tot op heden is dit nog niet gelukt.
Ik heb een aantal vragen, ik hoop dat iemand mij kan helpen deze te beantwoorden:

Slikken na uitblazen
Na het uitblazen moet ik standaard slikken, ik heb dit niet bij het inhouden van de adem maar echt direct na uitblazen. Nu lees ik op dit forum en bij de tips dat dit door forceren komt. Ik heb alle tips en trucs al geprobeerd om het slikken te stoppen maar dit gaat niet. Ik houd voor mijn gevoel de adem gewoon vast in de buik/borst en niet in de keel. Ook lagere scores, andere houding, eerder uitblazen etc etc etc maakt geen enkel verschil.

Scores
Mijn scores stijgen niet, ze fluctueren sterk maar als ik ze analyseer is de curve niet bestaand en een platte lijn. Wat doe ik verkeerd? Ik ben nu bijna een maand bezig maar de gemiddelde scoren stijgt niet (Zelfs niet met een seconde). Klachten veranderen ook niet (dat verwacht ik ook nog niet na een maand). Licht in het hoofd neemt wel alleen maar toe. Nog tips/adviezen hier mee om te gaan?

Personen actief op het forum of elders?
Ik merk dat ik ontzettend behoefte heb aan contact met lotgenoten, helaas lijkt op dit forum niemand meer actief. zijn er nog personen actief met behoefte aan contact? Ik hoor het graag.

Liefs en alle succes aan iedereen!
Fie
Re: Vragen + opzoek naar lotgenoten
09 February 2022 19:41
Hallo,

Het slikken herken ik, dit heb ik ook! Heb niet het idee dat ik forceer.
Re: Vragen + opzoek naar lotgenoten
11 February 2022 16:30
Hoi Rout,

Kippe hier, Ik ben zelf eind december begonnen met HyperVen. Met een score van 34 seconde toen. Ik voelde me continue gespannen. Sliep slecht, hoofdpijn, oorsuizen, angstig ook wel.
Nu zo ongeveer 100 sessie,s verder zit ik op en score van rond de 65 gemiddeld. ik doe de sessie,s 2 keer per dag.
Dat slikken heb ik ook af en toe. Bij mij ligt dat aan mijn houding maar ook aan mijn gemoedsrust. Als ik positiever ben in mijn hoofd en ik ontspannender mijn oefeningen doe dan slik ik minder.

Hoeveel sessie,s heb je gedaan?

Rob antwoord mijn mail altijd binnen 24 uur. Misschien moet je hem eens mailen? Of nog een keer mailen?

Ik ben er nog lang niet voor mijn gevoel maar het gaat wel al serieus een stuk beter. Hoofdpijn alleen nog einde dag. Net als oorsuizen. Angst trekt weg. Alleen het slecht slapen vind ik nog wel een dingetje.

Ik hoop dat je de kracht hebt om door te zetten. Desnoods 2 keer per dag 8 trails doen.
Zet m op hoor. Niet opgeven.
Groetjes,
Chantal
Re: Vragen + opzoek naar lotgenoten
21 February 2022 11:33
Hallo, ik denk dat er altijd wel lotgenoten hier op het forum zijn. Wat het slikken betreft heb ik dat vaak op het einde als ik in ademnood ben. Door het slikken houd ik dan nog wat seconden langer vol. Het slikken helpt me . Ik maak me daar ook niet druk over. Wat betreft de mail , ze blijken problemen te hebben met de server geloof ik. . Je kan ze wel gewoon bellen dat heb ik ook een x gedaan. Sterkte met de sessies gr

Meer weten over het HyperVen programma?