[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Inspanning en sporten

Gepost door Ussiun 
Inspanning en sporten
06 March 2022 16:59
Hallo,

Sinds 1,5 maand ben ik bezig met HyperVen.
Ik heb altijd actief gesport en zou dit graag ook weer langzaam gaan oppakken.
Ik merk dat mijn ademhaling in rust al veel rustiger is en dat resulteert ook al in vermindering van een aantal klachten.
Ik merk wel dat zodra ik me iets meer lichamelijk inspan, de ademhaling snel “op hol” raakt en ik snel buiten adem ben. Ik moet dan echt moeite doen om m’n ademhaling weer rustig te krijgen. Wandelen gaat redelijk, maar meer inspanning is nog lastig.
Kan ik verwachten dat het bij inspanning steeds beter zal gaan? Het lijkt mij logisch dat het ademhalen in rust als eerste beter gaat, maar zou graag weten hoe de ervaring van anderen hiermee is.
Re: Inspanning en sporten
09 April 2022 09:25
Beste,

Ik heb precies hetzelfde, ben zelfs ex-topsporter en ben nu al buiten adem bij de trap op en af lopen. Wandelen gaat redelijk maar moet ik ook thuis eerst weer even bijkomen. Ik ben nu 2,5 mnd met HyperVen bezig en merk nog geen verandering hierin. Door de verhoogde ademhaling knijpt mijn keel dicht en heb ik ook heel veel moeite met praten, ik kan al 2 jaar heel moeilijk praten. Waarschijnlijk is praten bij mij dus ook inspanning en heeft hetzelfde gevolg als andere vormen van inspanning als wandelen of sporten. Dat laatste doe ik al een hele tijd niet meer helaas. Maar ik heb er nog geen ervaring mee of dit beter gaat worden. Als ik alle succesverhalen lees wordt ik wel heel enthousiast en heb ik goede hoop maar vooralsnog wordt het bij mij niet beter en ik heb al 3 jaar keelklachten. Pas afgelopen sept is chronische hyperventilatie vastgesteld en ben ik in januari begonnen met HyperVen. Ben net een paar dagen gestopt omdat ik ziek was en zojuist de eerste keer weer na die paar dagen gedaan en mijn gemiddelde was bijna weer net zoals in het begin. Dat vind ik ook heel apart… maar goed, geduld hebben denk ik..

Meer weten over het HyperVen programma?