[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Zelfonderzoek en sporten

Gepost door Anoniem 
Anoniem
Zelfonderzoek en sporten
01 February 2004 12:24
Na zelfonderzoek en lezen ben ik erachter gekomen dat ik al jaren last heb van hyperventilatie. Dankzij uw site heb ik hiervan veel bijgeleerd. De oplossing is dus dat ik mijn CO2 buffers moet verhogen door mijn adem langer te leren vasthouden. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Bijvoorbeeld: diep inademen en kijken hoe lang ik dat kan vasthouden en rustig uitademen. Wat ik ook heb gelezen is dat er een tijd aan verbonden moet zijn: bijv. Inademen 3 seconden- 6 seconden vasthouden en als laatste 4 seconden uitademen.
Kunt u mij hierover meer informatie over geven?

Wat ik ook wil vermelden is dat ik heel veel van sporten hou, maar door mijn hyperventilatie gaan mijn prestaties eronder lijden (ik doe aan krachttraining bodybuilding), ik weet dan ook niet zo goed hoe ik moet ademen tijdens de training....
HyperVen
Re: Zelfonderzoek en sporten
01 February 2004 12:26
Hoe de therapie precies in zijn werk gaat met het programma HyperVen, wordt door het programma tot in detail uitgelegd. In het programma zelf vindt u heel veel informatie over de precieze werking van de methode en de therapie. Ga vooral niet met de tijden zoals u die in uw bericht hebt genoemd aan het werk, omdat die tijden namelijk voor iedereen verschillend zijn. U kunt daarmee meer kwaad dan goed doen...

Bij het sporten moet u bedacht zijn op het feit dat mensen die chronisch HyperVentileren vaak na het sporten te lang doorgaan met de versnelde ademhaling. Hierdoor kunt u na het sporten last krijgen van de bekende hyperventilatie klachten... Hoe u precies moet ademhalen tijdens het sporten, kunt u beter vragen aan de instructeur van de sportschool.

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?