[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

heeft mijn broer hyperventilatie?

Gepost door Anoniem 
Anoniem
heeft mijn broer hyperventilatie?
01 February 2004 12:33
Ik schrijf U deze mail namens mijn broer. Zo langzamerhand is hij in een medisch circuit terechtgekomen, dat is ongelofelijk. Niemand weet meer precies wat er aan de hand is en zijn arts schrijft hem de ene na de andere antibioticakuur voor zonder enige goede reden. Hij loopt bij de neuroloog, de osteopaat, binnenkort de psycholoog, hij is door de CAT-scan geweest, moet door de MRI scan, heeft verscheidene bloedonderzoeken gehad. En dit alles levert slechts 1 ding op ............niets.

Zelf denkt hij aan de ziekte van Lyme, maar zijn huisarts denkt aan hyperventilatie. Nu heb ik voor hem een aantal pagina’s bekeken die gaan over hyperventilatie en uit een lijst met klachten leek het inderdaad of hij chronische hyperventilatie heeft. ECHTER heeft hij ook nog een hele lijst met klachten die niet beschreven staan bij hyperventilatie en die juist wel weer doen denken aan de ziekte van Lyme.

Ik schrijf U omdat ik zie dat mijn broer hier aan onderdoor gaat. Er is geen enkele arts die hem echt goed verder helpt. Door de bomen het bos niet meer zien is in dit geval een hele goede uitdrukking. Inmiddels is hij al maanden thuis van zijn werk omdat hij niet meer kan functioneren en binnenkort moet hij naar de psycholoog.

Kunt U mij alstublieft zoveel mogelijk informatie geven over hyperventilatie. Misschien heeft U folders of adressen van mensen die soortgelijke problemen hadden. Kennis is macht zeggen ze wel eens. Als we informatie hebben kunnen we misschien hier in verder zoeken. We weten het echt niet meer en ondertussen zie ik mijn broer eraan kapot gaan.
HyperVen
Re: heeft mijn broer hyperventilatie?
01 February 2004 12:36
Het is goed om te horen dat u actief op zoek bent naar een oplossing voor uw broer. Heeft uw broer zelf al de informatie op de website gelezen? De eerste stap op weg naar genezing is begrijpen wat er precies met je aan de hand is...

Als hij vermoedt dat zijn klachten inderdaad door hyperventilatie worden veroorzaken/'>oorzaakt, is mijn advies aan hem om een EMG onderzoek te laten doen gericht op hyperventilatie. Dat laatste is belangrijk omdat een EMG meestal voor het aantonen van andere aandoeningen wordt gebruikt. Het EMG kan onomstotelijk vaststellen of de oorzaken/'>oorzaak van zijn klachten hyperventilatie is. Als zijn symptomen inderdaad veroorzaken/'>oorzaakt worden door hyperventilatie, kan hij door de therapie met het programma HyperVen zijn hyperventilatie aanpakken en genezen. Maar een onderzoek lijkt mij goed om er eerst zeker van te zijn dat het inderdaad hyperventilatie is. Er zijn ook andere onderzoeken mogelijk. Zie de website in de sectie ‘medisch’ voor meer informatie. U kunt ook op de site het artikel van Drs. Snitslaar downloaden. Er zijn op onze site ook links naar verwante sites en hulpgroepen te vinden.

Ik hoop dat u hier iets aan heeft. Lees het artikel goed door en bespreek het met uw broer. De website is behoorlijk volledig voor wat betreft hyperventilatie. Meer informatie kun je ongetwijfeld vinden in de bibliotheken.


HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?