[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

weet het niet meer

Gepost door patricia 
patricia
weet het niet meer
11 February 2004 12:35
Sinds 3 weken heb ik nu heel veel last van hyperventilatie soms duren mijn aanvallen een uur en ik heb er nu iedere dag wel last van, soms kom ik er niet meer aan uit.
dit zijn mijn klachten:
- begin heel erg te zweten.
- wordt duizelig en heel misselijk.
- val bijna flauw.
- krijg hele erge hoofdpijn.
- mijn hart gaat heel erg te keer.
- moet heel erg naar lucht happen en soms stopt de ademhaling effe.
- als de aanval voorbij is moet ik heel erg hoesten en dan overgeven.
- mijn spijsvertering is ook heel erg van slagaf ik eet bijna niks heb gerommel in mijn darmen en ontlasting is zwart.
- en ben heel erg moe na zo'n aanval ik val ook om na zo'n aanval alles doet pijn.
Ik weet niet meer wat ik moet doen als ik in een zakje blaas gaat het effe goed maar daarna gaat het weer mis.
sinds dat ik het nu heb ben ik heel angstig en hou de hele tijd mijn hartslag in de gaten als ik merk dat dat weer goed is gaat het wel weer.
Ik hoop dat iemand mij tips kan geven over wat ik moet doen ik kan niks meer doen sinds ik het heb mijn humeur is ook niet meer het zelfde en dat kan niet ik heb nog een kindje van 2 jaar daar door ben ik ook heel angstig ik ben doodsbang dat er iets met me gebeurt waar zij bij is.
Soms heb ik ook het gevoel dat mensen mij niet begrijpen bijv in het ziekenhuis kijken ze je aan van pf die aansteller maar dat is mischien mijn gevoel.
maar ik weet niet meer wat ik moet doen ik wil mij weer goed voelen en weer vrolijk door het levan gaan.

Jos
Re: weet het niet meer
11 February 2004 15:39
als je ontlasting zwart is is het een teken van bloed in je ontlasting.
ik zou er maar snel mee naar de huisarts gaan...
HyperVen
Re: weet het niet meer
11 February 2004 17:31
Hallo Patricia,

Inderdaad lijken mij jouw klachten aanleiding om de huisarts in te schakelen. Met name de zwarte ontlasting en het overgeven zijn geen symptomen van hyperventilatie. Het kan dus wel zo zijn dat hyperventilatie een rol speelt in jouw ziektebeeld, maar het lijkt mij dat er meer aan de hand is. Een gedegen onderzoek is het eerste dat er moet gebeuren. Als er ook hyperventilatie in het spel is kan je de methode met het programma HyperVen gaan doen om de hyperventilatie klachten aan te pakken, maar bespreek het absoluut eerst met jouw behandelend arts!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anita
Re: weet het niet meer
11 February 2004 17:57
zwarte ontlasting hoeft geen bloed in de ontlasting te zijn hoor, kan ook door ijzertabletten komen (tegen lage bloeddruk)

Maar ga in ieder geval naar je huisarts, maak een lijstje en laat je niet het bos in sturen. Het lijkt af en toe wel of een huisarts daar lessen voor gevolgd heeft, voor dat afwimpelen

Sterkte
suzan
Re: weet het niet meer
12 May 2004 11:08
zwarte ontlasting kan toch ook oude ontlasting zijn??? met hyperventilatie heb je ook vaak darmproblemen slechte stoelgang etc.. dus dat kan oude ontlsting zijn maar laat maar wel ff chekke
succes drmee xxx suzan

Meer weten over het HyperVen programma?