[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

in een spiraal ...

Gepost door Koen 
Koen
in een spiraal ...
20 February 2004 06:57
Ik plaats dit bericht omdat mijn moeder sinds 4 maand last heeft van hyperventilatie. De diagnose is gesteld in een hospitaal. Er is nu een afspraak gemaakt om haar ademhalingsoefeningen aan te leren (via een therapeut) maar dit gaat nog 3 weken duren voor er plaats vrij is. Ondertussen krijgt ze nog steeds aanvallen die denk ik erger worden omdat ze angst heeft om een aanval te krijgen .... Weet er iemand hoe we die angst voorlopig kunnen omderdrukken en zal ze voldoende hebben aan deze oefeningen of heeft ze meer begeleiding nodig???
Graag reaktie

HyperVen
Re: in een spiraal ...
20 February 2004 08:42
Hallo Koen,

Het is momenteel het belangrijkste dat je moeder de artikelen op deze site heel goed door leest. Je kan ook het artikel van Drs. Snitslaar downloaden van de site (zie DIVERSEN helemaal links op de site). Begrijpen wat er precies gebeurt bij hyperventilatie is de eerste stap. Daarmee wordt de angst voor de aanvallen grotendeels weggenomen. Heeft jouw moeder de site al gelezen?

Ik hoop dat de therapie van die ademhalingsoefeningen aanslaat. Zo niet, kan ze altijd met het programma HyperVen gaan beginnen. Goed overigens van je, dat je voor je moeder een oplossing zoekt!

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Koen
Re: in een spiraal ...
20 February 2004 10:15
Bedankt voor de reaktie, ik zal haar alles wat ik heb gelezen op deze site uitleggen. Fantastisch dat er internet is en sites zoals deze. Artsen zijn niet altijd in staat alles juist uit te leggen (soms zijn ze zelf niet op de hoogte). Blijf doorgaan, vele mensen hebben nood aan info. PRACHTIG WERK!!!
Ik hou jullie ook op de hoogte met eventuele vorderingen.

Koen
Re: in een spiraal ...
04 March 2004 06:30
Ik denk dat de spiraal doorbroken is. Moeder is nu aan een reeks van 18 sessies begonnen bij een relaxatie terapeut. Ze heeft geen ernstige aanvallen meer gehad sinds 14 dagen. Hopelijk blijft alles goed gaan. Succes nog aan iedereen!!!!
lilly
Re: in een spiraal ...
14 June 2004 05:40
hoi koen,

fijn dat het weer wat beter met je moeder gaat, dat is voor jou natuurlijk ook een gerustelling.
hoe vindt ze zelf eigenlijk deze site?

groetjes lilly
monique
Re: in een spiraal ...
14 June 2004 10:41
hallo koen, wat ontzettend fijn dat het zo goed gaat met je moeder. laat haar niet te vroeg stoppen hoor zie info HyperVen. wat ontzettend lief dat je zo ontzetted bezorgd bent voor je mams. mijn kinderen hebben er nooit wat van begrepen, omdat ik na iedere vorm van therapie weer terugzakte. lief hoor. groetjes monique

Meer weten over het HyperVen programma?