[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperventilatie?

Gepost door maria benit 
maria benit
Hyperventilatie?
21 February 2004 09:28
Hallo,

Twee weken geleden werd ik wakker met een hartslag van 130. Dit was voor mij iets heel nieuws. Na een bezoek aan de huisarts moest ik met spoed naar het ziekenhuis, daar aangekomen was de hartslag echter al weer gezakt naar 95. Helaas konden ze daar dus verder weinig voor mij doen. Het had in totaal 4 uur geduurd.

Een dag later zag ik plotseling heel wazig (alleen het linkeroog rechts was goed).
Af en toe voelt het licht in mijn hoofd en het hart blijft van tijd tot tijd wat rommelen. Het gaat dan niet extreem snel, maar het voelt onrustig.
Ook kan ik het heel koud hebben. Moeheid kan ook plotseling optreden en een dag later weer weg zijn.

Mijn huisarts schenkt echter weinig aandacht aan mijn problemen. Het enige dat hij zegt is : je moet het wat rustiger aandoen je bent overspannen. Maar ik voel mij echt niet anders dan anders. Het is waar ik had het druk maar nu ik het wat rustiger aandoe voelt dat niet als een verlichting.

Na het lezen van jullie site dacht ik verhip dat lijkt wel of ik beschreven word. Past het allemaal in het beeld van hyperventilatie? Vooral dat hart wat dan af en toe zo rommelt. Ik hoop iets te horen/. Ik vind het trouwens een geweldige site en denk dat heel veel mensen hier iets aan hebben.


vriendelijke groeten, Maria Benit.
HyperVen
Re: Hyperventilatie?
21 February 2004 11:29
Hallo Maria,

De klachten die je beschrijft kunnen het gevolg zijn van hyperventilatie maar het kan ook stress zijn, of een combinatie van die twee. Jouw huisarts kan onderzoek laten doen om te kijken of het inderdaad hyperventilatie is. Daarvoor zijn er diverse onderzoekmogelijkheden, zoals een Elektro MyoGram (EMG), een bloedonderzoek naar de zuurgraad van het bloed of een capnografish onderzoek, waarbij het kooldioxidegehalte in de uitgeademde lucht wordt gemeten. Zie de website in de sectie 'medisch' voor meer details. Laat je overigens niet afschepen door je huisarts met kreten als overspannen zijn, maar dring aan op adequaat onderzoek!

Als het inderdaad een uiting van hyperventilatie is, raad ik je aan om met de therapie met het programma HyperVen te gaan starten, om zodoende de hyperventilatie te lijf te gaan.

Voor wat betreft wakker worden met een versnelde hartslag, het kan heel goed zijn dat je wakker bent geworden door een droom (nachtmerrie) waardoor je zo'n hoge hartslag had. Dus dat hoeft helemaal niets te maken te hebben met jouw hartconditie... Dat gebeurt wel vaker.

Maria, ik hoop dat je hier iets aan hebt. Houd me op de hoogte hoe het ermee gaat!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
maria benit
Re: Hyperventilatie?
21 February 2004 18:32
Beste Rob,


Hartelijk bedankt voor je snelle reactie.
Ik zal inderdaad de huisarts om nader onderzoek vragen.
Als het inderdaad hyperventilatie is dan zal ik in ieder geval nog vaak deze site bezoeken.
Je hoort nog hoe het allemaal verloopt.
Nogmaals bedankt.

vriendelijke groeten,

Maria Benit.

Meer weten over het HyperVen programma?