[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hyperventilatie en borstvoeding

Gepost door luna 
luna
hyperventilatie en borstvoeding
27 February 2004 11:36
hallo,
ik ben luna, 30 jaar en moeder van drie schattige kindjes, waarvan een baby van twee maanden.... eergisteren ben ik wakker geworden met hyperventilatie aanval, ik loop al een tijdje bij een psycholoog wegens postnatale depressie na bevaling... maar een jaar geleden was onder behandeling bij een psycoloog na een autoongeluk maar had niet erg last van hyperventilatie, ik kon toen gewoon lastig ademen... maar nu is het heel erg.... ik voelde dat ik dood ga, tintelingen op mijn hele lichaam, koude voeten en handen, duizelig, wazig zien, ik kon zelf geen water slikken, ik had eigenlijk geen controle meer op mijn ademhaling. na een tijdje is alles weggegaan, maar ik hebnog last van benauwdheid en kan zelf niet eten...ik geef borstvoeding en ik weet niet of dat verband heeft met hyperventilatie. want misschien heb ik bloedleegte, minder energie of zoiets, ik heb ook ergens op het web gelezen dat chocolade kan ook een hyperventilatie oorzaken en ben de laatste maand verslaafde geraakt met het eten van, 12 tot 15 stuks per dag.... ik hoop iets van u te mogen horen.
HyperVen
Re: hyperventilatie en borstvoeding
27 February 2004 12:04
Hallo Luna,

De tintelingen komen omdat door hyperventilatie de bloedvaten vernauwd zijn. Daardoor krijgen de weefsels minder zuurstof en ervaar je de tintelingen. Het is net als bij een afgeknelde arm, als de knelling wordt verwijderd gaat de arm tintelen... De vernauwde bloedvaten zijn er ook de oorzaken/'>oorzaak van dat je koude handen en voeten hebt. Ook de duizeligheid en het wazig zien komen door de vernauwde bloedvaten. De hersenen krijgen te weinig zuurstof (een tekort van wel 40% kan optreden).

Borstvoeding geven zal geen invloed hebben op jou hyperventilatie. Het eten van chocolade is wel een factor die hyperventilatie doet toenemen. Men noemt dit theobromie. Mijn advies is om onmiddellijk te stoppen met het eten van zoveel chocolade. Af en toe een reep is niet zo erg, maar de aantallen die jij beschrijft zijn wel heel erg schadelijk!

Luna, het is heel erg belangrijk dat je de artikelen op deze website heel goed doorleest. Download ook het artikel van Drs. Snitslaar en lees dat aandachtig door. Begrijpen wat er precies met je aan de hand is, is de eerste stap op weg naar jouw genezing. Daarnaast raad ik je aan om met de therapie van Drs. Snitslaar te gaan beginnen. hyperventilatie gaat meestal niet zomaar over. Het ademcentrum moet worden geleerd om met een hogere zuurgraad in het bloed om te gaan. Daarvoor zijn gedisciplineerde oefeningen noodzakelijk. Je kunt het programma HyperVen bestellen via de site.

Houdt me op de hoogte hoe het ermee gaat en laat die chocolade in de winkel liggen!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?