[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

oorsuizingen

Gepost door anoniem 
anoniem
oorsuizingen
10 March 2004 16:45
Graag wil ik weten of oorsuizingen ook voortkomen uit hyperventilatie. Wie heeft hier ervaring mee? Ik hoor suizingen, hoge tonen en soms klinkt het als muziek (maar niet als muziek in de oren, want ik vind het erg storend). Zelf vermoed ik dat het door overspannenheid komt..?!

HyperVen
Re: oorsuizingen
10 March 2004 17:17
Oorsuizingen zijn niet echt een algemeen bekende klacht bij hyperventilatie. Wel een verminderd horen kan een symptoom zijn. Dat komt dan omdat de bloedvoorziening naar de hersenen is verminderd door de hyperventilatie. Overigens is stress als oorzaken/'>oorzaak niet ondenkbaar, maar ik zou zeker ook de huisarts even laten kijken of er niet een fysieke oorzaken/'>oorzaak in het oor zelf is (bijv. een verstopping).

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anita
Re: oorsuizingen
15 March 2004 07:43
Hoi anoniem,

ik heb dat ook hoor als ik erg hyper krijg ik een hele hoge fluittoon in mijn oor, het lijkt op het testbeeldgeluid van televisie. Nu heb ik wel vaak een prop in mijn oren en dat moet regelmatig uitgespoten worden dus ik denk dat het een combinatie is.

In het boekje "ik voel me zo raar" van Michiel Robourgh over hyperventilatie worden oorsuizingen overigens wel genoemd bij de symptomen.
marjanmesters
Re: oorsuizingen
13 April 2004 12:04
ik heb al 3 jaar last van oor suizen en weet dat het by hyperventilatie hoort maar ik ben er al aan gewent alleen soms die piep in myn oor daar schrik ik altyd nog vanweet iemand waar dat vandaan komt ook heb ik al 3 jaar een soort vliegjes voor myn ogen wie mee bewegen met myn ogen marjan

Meer weten over het HyperVen programma?