[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

voetballen en hv

Gepost door sasha 
sasha
voetballen en hv
18 March 2004 18:25
Hallo
Ik heb een vriend die na het voetballen meestal 'migraine' krijgt: lichtflitsjes, misselijk, hoofdpijn en geen licht kunnen verdragen. Nu las ik in het artikel van Drs. S. dat sommige ziektebeelden zoals migraine soms hyperventilatie zijn. Mijn vriend geeft aan dat hij tijdens het voetballen (iets waar spanning voor hem bij komt kijken) en erna zijn adem niet onder controle kan krijgen. Zou het dus kunnen zijn dat hij hyperventileert na het ballen?

Zo ja, is er dan een mogelijkheid dat hij met mij mee-oefent, want ik heb de cdrom bestelt, maar het instellen kan volgens mij maar voor 1 persoon.
Dag.
HyperVen
Re: voetballen en hv
20 March 2004 10:21
Hallo Sasha,

Het kan inderdaad zo zijn dat jouw vriend ook last heeft van hyperventilatie. Wat je vaak ziet is dat mensen met chronische hyperventilatie ná het sporten vaak te lang door gaan met de versnelde ademhaling. Daardoor kunnen na het sporten de klachten optreden.

Helaas is het niet mogelijk dat hij met jou meeoefent. De licentie is maar voor één persoon geldig. Hij kan natuurlijk wel een kopie maken van de CD en hem op zijn eigen PC installeren. Dan kan hij de oefeningen oppakken. Als dat goed gaat hoeft hij alleen maar te registreren en het benodigde bedrag over te maken. Dan kijgt hij een eigen registratiecode toegstuurd en kan de therapie dan afmaken.

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?