[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Heb ik last van HV

Gepost door Kees 
Kees
Heb ik last van HV
31 March 2004 20:53
Hi,

Ik heb sinds een jaar last van lichte duizeligheid. Sinds enkele maanden is het erger geworden Ik voel me nu ook vaak misselijk en erg vaak in meer of mindere mate moe. Ik heb geheugen en concentratie moeilijkheden.

Ik ben al meerdere malen bij de huisarts geweest en uiteindelijk bij een neuroloog. De neuroloog kon niets vinden. Nu heeft de huisarts me doorgestuurd naar een oorarts. Als daar niets uitkomt zal hij me doorverwijzen naar een internist.

Ik vind het heel erg om me altijd ziek te voelen en dat het lijkt of er niet achter te komen is wat er nou eigenlijk aan de hand is.

Volgens mij heb ik angst voor de duizilgheden en veregert dat de klachten.

Hoe is nu echt vast te stellen of ik een lichte maar altijd aanwezige hyperventilatie heb?

Gr. Kees [:]moody smiley[/:]

HyperVen
Re: Heb ik last van HV
02 April 2004 09:54
Hallo Kees,

Er zijn diverse onderzoeken die je huisarts kan laten doen om hyperventilatie aan te tonen:

1. Een bloedonderzoek naar de zuurgraad van het bloed
2. Een spieronderzoek (EMG)
3. Een onderzoek van de uitgeademde lucht (capnografisch onderzoek)

Heel vaak worden deze onderzoeken niet gedaan en wordt de diagnose hyperventilatie gemist. Nu je toch in het onderzoekstraject zit, vraag je huisarts om ook onderzoek naar hyperventilatie te doen!

Als het dan inderdaad hyperventilatie is, raad ik je aan om met het programma HyperVen te gaan beginnen. Lees vooral ook de artikelen op deze site goed door, zodat je goed weet wat hyperventilatie precies is en doet in het lichaam.

Kees, veel beterschap en dring aan op die onderzoeken naar hyperventilatie zodat die niet worden overgeslagen!

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?