[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

heb ik een hv aanval gehad??

Gepost door ikkiej 
ikkiej
heb ik een hv aanval gehad??
21 April 2004 11:40
ik heb al een redelijk lange tijd last van een soort benauwdheid.. het gevoel hebben dat ik bij het inademen mn longen niet vul..
gisteravond was ik ineens heel erg benauwd, ging wazig zien, kon even niks hebben dat iemand wat tegen me zei, voelde mn hart heel snel kloppen in mn hals en hoofd, mijn hoofd en hals werden heel erg warm echt niet normaal . mn vingers tintelden en kreeg slappe armen en stond echt op het punt om flauw te vallen.. toen ik uiteindelijk weer een beetje hersteld was vertelde iemand mij dat die verschijnselen heel erg op hyperventilatie lijken.. zeker omdat ik de laatste tijd heel veel stress heb..
dus vraag aan jullie!! is dit een aaval geweest??
marieke
Re: heb ik een hv aanval gehad??
21 April 2004 13:51
Hoi ikkiej,

Ik ben geen expert, maar aan je klachten te zien is de kans best groot dat je last hebt van hyperventilatie. Als ik jou was zou ik langs mijn huisarts gaan en vragen of hij dat wil testen. ALs daar dan inderdaad uitkomt dat het hyperventilatie is raad ik je echt aan om met dit programma te beginnen, ik ben pas begonnen en het werkt!!! Het is niet gelijk over, maar met beetjes komt het ook goed.

Ik wens je beterschap en sterkte en probeer iets aan die stress te doen, want dat bevorderd de hyperventilatie alleen maar. ( het is makkelijk gezegd dat weet ik, maar als je de oorzaken/'>oorzaak weet kun je de stress misschien verminderen) SUCCES

Groetjes Marieke
HyperVen
Re: heb ik een hv aanval gehad??
21 April 2004 17:19
Hallo Ikkiej,

Het lijkt inderdaad heel sterk op hyperventilatie. Maar zoals Marieke al zei, laat absoluut even wat onderzoekjes doen door de huisarts. Als het hyperventilatie blijkt te zijn, is het zaak om ten eerste die hoeveelheid stress die je dagelijks opneemt (sterk) te verminderen. Daarnaast kan je dan de therapie met het programma HyperVen gaan oppakken. Maar eerst even die onderzoeken afwachten!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?