[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hyperventilatie?

Gepost door cindy 
cindy
hyperventilatie?
24 April 2004 22:44
Hallo iedereen,

Ik zit na een paar onderzoeken toch nog met enkele vragen en voel me nog steeds niet
op men gemak. Vorig jaar de eerste dag van men verlof zaten we gezellig op een terrasje
en ineens werd men kuit helemaal hard, het deed helemaal geen pijn alleen maar hard worden . In de auto onderweg begon mijn rechterkant te tintelen; mijn arm, been en gezicht, kreeg echt het gevoel dat ik een beroerte aan het krijgen was. Direct zijn we naar het ziekenhuis gereden. daar heb ik enkele eenvoudige testen gekregen ,alles was goed niks om me ergens zorgen over te maken behalve mijn pupillen! Mijn ene pupil bleek groter te zijn of mijn andere. Daar gingen we, het ene onderzoek na het andere; ECG, 3-D scanner
en testen omtrent mijn bloedstolling. alle testen bleken goed te zijn alleen sprake van eventuele migraine omdat ik soms last heb van hoofdpijn. Ik was eigenlijk redelijk gerust tot ik na enkele maanden weer tintelingen voelde en deze keer alleen in mijn gezicht . Toen heb ik een huisarts bezocht en men hele verhaal gedaan, hij vertelde me dat ik na die onderzoeken eigenlijk mag gerust zijn . Hij dacht aan hyperventilatie en dat mijn pupillen verschillend zijn daar had hij geen antwoord op , en dit is juist hetgene waar ik me zo zorgen over maak! Telkens ik voor de spiegel sta zie ik mijn pupillen assymetrisch zijn en niemand kan mij vertellen hoe dit eigenlijk komt. Misschien kan iemand van jullie mij daar iets over vertellen !!?? Na het lezen van jullie verhalen ga ik toch nog eens bij mijn huisarts langs om zo een test . Ik ga een stuk geruster zijn als hyperventilatie kan vastgesteld worden want, heb ik nu hyperventilatie of niet ???

Groetjes Cindy
HyperVen
Re: hyperventilatie?
25 April 2004 19:25
Hallo Cindy,

Jouw klachten wijzen sterk in de richting van hyperventilatie. De tintelingen worden veroorzaken/'>oorzaakt omdat door hyperventilatie de zuurgraad in het bloed te sterk is gedaald en daardoor de bloedvaten worden dichtgeknepen (net als bij een arm die te lang bekneld is geweest). De verharde kuitspier kan een gevolg zijn geweest van het afzetten van melkzuur op de spier. Door hyperventilatie gaan de spieren melkzuur produceren om zodoende het tekort aan kooldioxide te compenseren.

Voor wat betreft die asymetrische pupilgrootte, dat is niet direct een klacht die wij kennen van hyperventilatie. Maar dat wil ook niet zeggen dat het niet door hyperventilatie komt. Door hyperventilatie veranderen er zoveel processen in het lichaam, dat het best wel eens een gevolg van hyperventilatie zou kunnen zijn. Mogelijk is jou ene oog gevoelig voor de zuurgraad in het bloed. Dat kan ik niet met zekerheid zeggen, maar als het onderzoek uitwijst dat het hyperventilatie is, vermoed ik dat ook die pupilgrootte daarmee samenhangt.

Als in het onderzoek inderdaad hyperventilatie wordt aangetoond, raad ik je aan om de therapie met het programma HyperVen te gaan doen. In ieder geval wens ik je van harte beterschap toe. Weet overigens dat hyperventilatie geen gevaarlijke ziekte is, maar wel een heel vervelende...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?