[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Kunnen ze dat testen dan

Gepost door peter 
peter
Kunnen ze dat testen dan
26 April 2004 00:10
Hallo lotgenoten,

Ik zit al een paar maanden niet lekker in mijn vel , gigantisch angstig om dood te gaan pijn op de borst en armen ,hoofd,nek,Mond soms lam gevoel.
Ze hebben mij verteld dat het hyperventilatie is wat ik zelf ook wel denk want of ik het telkens echt aan mijn hart had gehad bij een aanval dan was ik er niet meer geweest er zijn momenten dan heb ik het wel vier keer per dag.
Ik schrijf het wel zo makkelijk op maar zo makkelijk is het niet want mijn angsten beheersen mijn leven en dat van mijn gezin .
Mijn artsen en andere hulpinstantie hebben mij nooit verteld dat er een test is om te testen of je hyperventilatie hebt.
Ik kan ook niets aanhoren over iemand die dood is gegaan als ik dat heb gehoord dan heb ik een hele slechte dag of soms wel een week.

Bedankt alvast voor jullie reactie.

Ik wens iedereen een kalme tijd toe zonder angst.

Doei peter

Anita
Re: Kunnen ze dat testen dan
26 April 2004 08:35
Hoi Peter,

die angsten die jij beschrijft heb ik ook heel erg gehad. Toen ik pas hyperventilatie had en absoluut niet wist wat het was dacht ik elk moment van de dag dat ik dood zou gaan. Vreselijk was het. Ik durfde niks meer alleen, wilde altijd iemand bij me hebben die een arts kon bellen of me kon reanimeren als ik een hartstilstand of een herseninfarct zou krijgen.

En het gebeurde nooit. Het was puur hyperventilatie. dus lees goed de info over hyperventilatie (er zijn ook goede boeken verkrijgbaar) dan ben je al een stuk geruster. Laat de arts je goed onderzoeken zodat je weet dat je je hart wel kunt vertrouwen, ik heb zelf alle onderzoeken op hart en vaatgebied doorlopen en zelfs een catscan gehad.

Want je bent het vertrouwen in je lichaam kwijt en dat moet je weer zien terug te krijgen.
peter
Re: Kunnen ze dat testen dan
26 April 2004 16:47
Hallo Anita,

Bedankt voor je reactie.
Wat jij daar zegt is de spijker op zijn kop dat je het vertrouwen kwijt bent in je lichaam.
Maar telkens naar een arts gaan en zeggen ik wil naar die specialist of naar de andere arts vind ik heel vervelend ik krijg het idee dat ze mij voor gek verslijten.

Bedankt
Anita
Re: Kunnen ze dat testen dan
26 April 2004 17:29
Hoi Peter,

ik had het geluk dat mijn huisarts mij graag met mijn angsten wilde helpen en mij alle geruststellende onderzoeken liet ondergaan.

Hij dacht niet echt dat ik iets ernstigs had maar zat er evenmin op te wachten dat ik elke week tegenover hem zou ziten met een volgende angst.

en al moet je 10 huisartsen verslijten, er zijn er echt wel die je serieus nemen!!

Bij degenen die je voor gek verslijten moet je gewoon vertrekken. Het is jouw leven hoor, daar moet je voor opkomen!!

groetjes

Anita
Marco
Re: Kunnen ze dat testen dan
27 April 2004 19:54
Hallo Peter,

Het is inderdaad zo dat veel mensen een hypochonder worden door het hyperen.

Bij mij is dat ook heel lang het geval geweest met een diversiteit aan klachten die erbij kwamen.

HyperVen heeft er bij mij voor gezorgd dat die angsten allemaal verdwenen zijn, kijk maar op forum 3 op een aantal postings van mij.

Zet door met de therapie, je zal er alleen maar profijt van hebben.

Succes

Marco

Meer weten over het HyperVen programma?