[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Raar

Gepost door Kim 
Kim
Raar
26 April 2004 09:39
Hallo allemaal,


Sinds 2 jaar merk ik dat ik last heb van spanningen, ik heb een aantal moeilijke dingen meegemaakt mijn vader leed aan een depressie en dit heeft natuurlijk veel impact gehad.Ik ben altijd een ondernemend type geweest en de laatste tijd merk ik dat ik op sommige momenten(tijdens een vergadering,tijdens een concert maar ook bv als ik ergens op visite ben) mijn hart sneller gaat kloppen niet rustig kan blijven zitten,zweterige handen,misselijk maar wat ik ook zo vreemd vindt is dat ik het gevoel dan krijg dat ik niet kan slikken en daar wordt ik dan helemaal onrustig van.Vaak ben ik bang dat het in de genen zit i.v.m. met mijn vader maar ik voel me niet depressief en ik heb echt wel plezier in de dingen die ik doe alleen door die spanningen ga ik tegen bepaalde dingen opzien terwijl ik daar nooit last van heb gehad wie heeft ook zoiets?

groetjes Kim
Niels
Re: Raar
26 April 2004 09:55
Hoi Kim

Ik heb hetzelfde gehad. Vooral het niet kunnen slikken vond ik heel erg vervelend. Je denkt dat iedereen naar je zit te kijken, omdat je denkt dat ze zien dat je je ongemakkelijk voel. Mijn ervaring is dat niemand het merkt, als jij je onrustig voelt. Het is namelijk een gevoel/gedachten en gelukkig kunnen de meeste mensen je gedachten niet lezen. Volgens mij is depressiviteit niet genetisch bepaald. Hv kan wel depressiviteit veroorzaken, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Ik ben nu bijna 2 maanden met de HyperVen therapie bezig en ik heb steeds minder last van mijn hyperventilatie klachten.

Doe jij trouwens de HyperVentherapie?

Heel veel sterkte en beterschap (Achter de wolken schijnt altijd de zon),

Niels
Kim
Re: Raar
26 April 2004 10:46
Hoi Niels,


Nou ik zat vanmorgen op deze site en ik las wel even snel over die therapie maar ben eigenlijk gelijk op het forum gegaan, dit is eigenlijk voor het eerst dat ik dit doe maar het is toch prettig om te horen dat je niet de enige ben, want met dat slikken is gewoon een raar iets want als je ontspannen bent heb je nergens last van.Ik ben ook van plan om een afspraak te maken bij de dokter en vragen naar de mogelijkheden ik ben voor 2 jaar terug eens bij een haptonoom geweest maar dat vond ik eigenlijk niks voor mij, ik moet gewoon goede ademhalingtechnieken leren want het heeft volgens mij allemaal daarmee te maken heel erg bedankt voor je reactie.


Kim
Niels
Re: Raar
26 April 2004 12:55
Hoi Kim

Hier ben ik nog een keer. Als ik jou was, dan zou ik zeker even naar de dokter gaan. Ik zou als ik jou was de HyperVentherapie bestellen. Het is geen verkooppraatje,want ik heb "helaas" geen aandeel in deze therapie. Ik wil gewoon, dat iedereen de kans heeft om van zijn hyperventilatie afkomen. Dit is echt de enige therapie waarmee je van je hyperventilatie af kan komen. Andere ademhalingstherapieën kunnen je wel helpen om aanvallen op te vangen, maar ze lossen het probleem niet op. Maak de juiste beslissing en neem je eigen leven weer in handen.

Groeten

Niels

Meer weten over het HyperVen programma?