[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

'afwezigheid'?

Gepost door Jeroen 
Jeroen
'afwezigheid'?
05 May 2004 15:26
Hallo,

Ik heb nu al ruim anderhalf jaar last van hyperventilatie.
Heb sinds die tijd ook veel last van dat ik veel dingen vergeet, er niet helemaal bij ben, me niet kan concentreren enz. hoort dit ook bij hyperventilatie of kan het iets anders zijn??
alvast bedankt,

Jeroen

Niels
Re: 'afwezigheid'?
05 May 2004 16:26
Hoi Jeroen

Ik ken het helemaal, want ik heb er ook heel erg veel last van. Ik heb nu ongeveer 7 jaar last van hyperventilatie. Mij wordt weleens verweten, dat ik niet oplet of niet luister. Ik vind het echt heel erg vervelend. Sinds dat ik met HyperVen bezig ben, vergeet ik steeds minder dingen.

Heb je de artikelen op deze site al gelezen? Zo niet, dan zou ik dat ff doen, als ik jou was. Het kan je heel erg helpen bij de vragen: Wat is hyperventilatie en wat zijn de symptomen?

Heel veel succes en beterschap.

Niels
HyperVen
Re: 'afwezigheid'?
05 May 2004 17:10
Hallo Jeroen,

Concentratie- en geheugenstoornissen horen absoluut bij hyperventilatie. Doordat bij chronische hyperventilatie de zuurgraad van het bloed continue te laag is, worden de bloedvaten vernauwd (CO2 regelt o.a. de bloedvatwijdte). Door die vaatvernauwing krijgen de hersenen onvoldoende bloedvoorziening en dat veroorzaken/'>oorzaakt de concentratie- en geheugenstoornissen en een duizelig gevoel (het gevoel flauw te vallen). In sommige gevallen wordt ook het gezichtvermogen en gehoor verminderd (wazig zien en geluiden horen alsof ze van veraf komen).

Bij chronisch HyperVentilerende patienten kan een tekort aan bloedvoorziening naar hersenen worden aangetoond, oplopend tot wel 40%! Je kan je voorstellen dat hersenen dan moeite gaan krijgen met het uitvoeren van deze (belangrijke) functies.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?