[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

s ''nachts hyperbentileren

Gepost door karin 
karin
s ''nachts hyperbentileren
07 June 2004 08:00
Hoihoi,

Ik heb vaak doordeweeks dat ik rond een uur of 4 wakker word en dan aan het HyperVentileren ben, in het weekend heb ik er eigenlijk geen last van. Ik vind het heel vervelend omdat mijn vriend weer wakker wordt van mij. Ik heb al voorgesteld om uit bed te gaan dan, maar eigenlijk zie ik dat ook niet zitten. Heeft iemand van jullie nog tips of is dit probleem herkenbaar?

Als ik er s 'nachts last van krijg ga ik veel bewegen draaien/ woelen en zuchten, hard op adme halen. Voora; van het laatste wordt mijn vriend wakker, dus als iemand een tip heeft??!!Graag!!

Groetjes Karin
Christien
Re: s ''nachts hyperbentileren
07 June 2004 14:19
Hoi Karin,

Heb je al eens ontspannings- of ademhalings-oefeningen geprobeerd? Ik weet uit ervaring dat het moeilijk is om te ontspannen als je zo aan het hyperen bent, maar wat mij wel hielp was dit (bij Rebio geleerd): Twee tellen door je neus inademen, dan langzaam 5 tellen uitademen door je mond, alsof je een kaarsje uitblaast. Hierdoor zou een aanval minder moeten worden... Deze oefening kan je ook zittend of staand doen, misschien is dat voor jou makkelijker (mijn man vindt dit makkelijker als hij staat of zit, en die hypert ook alleen maar nadat hij in slaap is gevallen, net als jij). Ik hyperventileer(de) alleen maar juist staand of zittend, en ik vind deze oefening weer veel makkelijker als ik lig..Dat zegt toch al wat denk ik! Bij HyperVen Rebio adviseren ze je om deze oefening 10 x liggend, zittend en staand te doen, en dan 's morgens en 's avonds. En dus bij een aanval. Misschien werkt het.

Ik ben trouwens nu een kleine maand bezig met HyperVen, en ik heb tot nu toe helemaal geen aanval meer gehad en ik heb duidelijk meer lucht. Ik kan me nog wel onrustig en/of zenuwachtig voelen, maar ik schiet daardoor niet meer in een aanval, zoals vroeger nog wel eens gebeurde!

Groetjes van Christien
karin
Re: s ''nachts hyperbentileren
07 June 2004 14:27
Hoi Christien,

Bedankt voor je reactie, ik zal het eens proberen, de oefening doe ik wel eens maar het lukt me niet altijd om zo echt te ontspannen. Heb ook net HyperVen besteld, de evaluatie versie om te kijken of het me wat lijkt.

Groetjes Karin

Meer weten over het HyperVen programma?