[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Knallende hoofdpijn bij voorover bukken

Gepost door J. Jansen 
J. Jansen
Knallende hoofdpijn bij voorover bukken
25 June 2004 10:44
Ik heb weer even een vraagje....

als ik namelijk voorover buk krijg ik echt knallende hoofdpijn, de druk wordt enorm en mijn oor gaat dichtzitten, is dit ook een kenmerk van hyperventilatie?

HyperVen
Re: Knallende hoofdpijn bij voorover bukken
25 June 2004 16:52
Hallo Janno,

Dat is niet een kenmerk van hyperventilatie. Je zet kennelijk veel druk op de voorhoofdsholte en via de buis van eustachius op het oor. Het kan wel te maken hebben met een krampachtige ademhaling. Mogelijk houdt je de adem krachtig in als je voorover bukt... Probeer eens om uit te ademen als je voorover buigt. De beste remedie overigens lijkt mij om gewoon niet zoveel voorover te bukken...

Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hoi Janno,

Als je last blijft houden moet je je ook eens verdiepen in zgn. triggerpoints. Dat zijn spierknopen die midden in spieren kunnen zijn ontstaan o.a. denk ik dankzij HyperVentileren.
Zij geven ergens anders pijn dan daar waar ze zitten.
Het helpt mij enorm dat ik dit ontdekt heb. Een goeie masseur bijv. de fysiotherapeut of zoals ik nu bij een chiropractor kunnen ze behandelen.
Mocht je dat besluiten zoek dan wel een masseur die goed op de hoogte is. Oppervlakkige massage doorbreekt het niet.
Ik heb op forum 2 er ook iets over geschreven.
Je weet toch ook wel dat wanneer mensen hoofdpijn hebben dat ze je nek gaan masseren? Typisch voorbeeld.
Succes.

Jenny

Meer weten over het HyperVen programma?