[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

overbewuste ademhaling

Gepost door Mark 
Mark
overbewuste ademhaling
17 July 2004 20:49
Hallo, ik merk zelf dat ik mezelf de hele dag zit te focussen op mijn ademhaling, kan het maar niet laten, zijn er meer mensen die hier last van hebben, en is dit goed?

HyperVen
Re: overbewuste ademhaling
18 July 2004 09:54
Hallo Mark,

In principe kan de ademhaling het beste worden overgelaten aan het ademcentrum. Die regelt de ademhaling zodanig dat de zuurgraad en buffers op nivo blijven. Als je chronisch hyperventileert, moet inderdaad ingegrepen worden in de ademhaling, maar dan alleen door middel van de therapie. Daarmee wordt het ademcentrum anders ingesteld. Ik begrijp hoe moeilijk het is om niet steeds op de ademhaling te letten. maar geloof me, of je er nu wel of niet op let, het ademcentrum zal toch de huidige instelling proberen vast te houden.

Alleen als je last krijgt van een aanval is het zinnig om op de ademhaling te gaan letten. Daardoor kan je aan aanval stoppen. Maar voor de rest van de dag, "gewoon" proberen om niet te zeer op de ademhaling te letten.

Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?