[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ik voel me zo rot.......

Gepost door kajomidy 
kajomidy
ik voel me zo rot.......
30 July 2004 12:02
Hallo,ik voel me echt niet lekker in mijn vel.............sinds ik een blaasontsteking heb gehad 3 weken terug ben ik constant angstig dat ik wat nog ergers mankeer,ik ben bijna heel de dag misselijk,heb maagpijn en heb diarree,ik ben zo bang dat ik een ernstige ziekte heb,ik wil mijn gedachten wel relativeren.......maar dat lukt maar even en dan denk ik weer aan de lichamelijke pijntjes.........ik weet echt niet meer wat te doen,het maakt me zo depressief.Ook denk ik telkens dat ik dood ga,en dat maakt me ook weer in paniek,ik wil er zo graag vanaf[:]sad smiley(([/:]
HyperVen
Re: ik voel me zo rot.......
30 July 2004 16:30
Hallo Kajomidy,

Lees vooral goed de artikelen op de site door, zodat je een goed begrip krijgt van hyperventilatie. Heb je al overwogen om HyperVen te gaan doen?

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
kajomidy
Re: ik voel me zo rot.......
30 July 2004 17:31
Hoi rob,heb een uurtje geleden weer een heftige aanval gehad,heb 112 gebeld in paniek,daar kreeg ik een hele aardige vrouw aan de lijn van de ambulancepost,die heeft goed met me gepraat en ik werd er ook wat rustiger door,nu gaat het dus wel weer,maar ben weer zo bang voor een eventuele volgende,en ik word er zo moedeloos van.Maar mijn voorgeschiedenis is te lang om helemaal op te schrijven voor je,ik kan je wel het een en ander vertellen,ik heb al hyperventilatie sinds mijn 18de,eigelijk had ik ook al eem kleine aanval toen ik 13 was,maar toen dacht ik er nog niet lang bij na,maar na maanden van ellende vanaf dat het begon durfde ik eindelijk mijn medicijnen te gaan gebruiken,en na 3 maanden had ik weer het gevoel dat ik alles weer durfde zonder angstig te zijn of te raken.Ik heb fevarin 100mg zo,n 10 jaar geslikt en ben dus 3 maanden geleden ermee gestopt in 1 keer,fout zul je zeggen en ja dat is het ook geweest.................maar ik voelde me opeens zo goed dat ik dacht dat ik wel sterk genoeg was,en ik moet er ook bij vertellen dat de werking ook minimaal was geworden,het leek wel alsof ik er immuun voor werd.Dus ik naar de huisarts en het verhaal verteld,en hij zei ook dat het niet verstandig was in 1 keer te stoppen,want ik zou dan heftige terugvallen krijgen.Hij stelde zoloft 50 mg voor,maar tot op vandaag heb ik ze nog niet genomen omdat ik bang ben voor de bijwerkingen,en ja dat HyperVen,daar ben ik ook best wel bang voor,want zoals ik sommige verhalen lees,kan deze therapie soms erg zwaar en heftig zijn?en ook daar ben ik dan weer bang voor,want stel je voor dat ik weer zo,n erge aanval krijg...........en zo geraak ik weer in een cirkel,en ik wil dat absoluut niet meer meemaken zoals vroeger.........dus ik voel me erg somber......want wat nu,ik hoop dat mijn verhaal niet te lang is,maar toch bedankt voor het lezen.


groetjes karin
Annelies
Re: ik voel me zo rot.......
31 July 2004 09:30
Hallo Karin,
De HyperVentherapie is inderdaad heftig, maar met name omdat het zwaar is om vol te houden. Bij mij gaat het zo dat als ik me wat beter voel ik niet mee zo consequent oefen, en dan moet je weer opnieuw beginnen, zwaar dus. En soms krijg je wat extra klachten maar voor mij geldt dat sinds ik weet wat er in mijn lichaam gebeurd ik het minder erg vind.
Heb je de artikelen op de site al gelezen? Daar staat heel duidelijk in wat er met je lichaam gebeurd.
Als ik je verhaal zo lees wil je erg graag van de hyperventilatie af. Dus ik zou zeggen begin met HyperVen! Wat mij betreft werkt het echt heel goed.
Daarnaast zou je kunnen overwegen om hulp te zoeken bij je acute aanvallen. Niet zozeer met medicijnen, maar je manier van ademhalen aanpassen. Een goede psycholoog of ademhalingstherapeut kan je hier bij helpen.
Groeten en succes,
Annelies
Liefje
Re: ik voel me zo rot.......
31 July 2004 10:33
Beste Kajo,

Ik herken dit heel goed die angst is echt verschrikkelijk! Ik kreeg twee jaar geleden ineens last van hartkloppingen, zweetaanvallen, diarree en durfde echt niet meer alleen thuis te zijn. Heb toen ook van de huisarts anti-depressiva gekregen, maar dit hielp helemaal niet. Na een aantal onderzoeken bleek dat mijn schildklier veel te snel werkte heb je daar weleens naar laten kijken?. Nadat ik hier medicijnen voor had gekregen was de echte doodangst verdwenen. Misschien is het wel een idee om hier eens met je huisarts over te praten, bij mij was het dus een lichamelijke oorzaken/'>oorzaak.

Vaak helpt lezen over hyperventilatie (dan kan je symptomen herkennen) ook, ik weet nu als ik aanval krijg, dan het met een half uurtje weer weg is, ik ga gewoon rustig liggen of bel me moeder of vriend. Het blijft heel aan angstig gevoel, maar heb nu al zoveel aanvallen gehad, maar ik leef nog steeds.

Ik heb sinds een half jaar last van hyperventilatie, maar de HyperVen werkt echt! Ik zou er mee beginnen als ik jou was.

Misschien heb ik je een beetje geholpen!

Succes, liefje!
geoffrey
Re: ik voel me zo rot.......
03 August 2004 12:07
ik begrijp precies wat jullie bedoelen ik heb ook hetzelfde verhaal en ook wrod ik erg bang om ergens naar toe tegaan juist omdat ik dan bang ben dat ik zo een aanval krijg ! ik heb voornamelijk last van zweetaanvallen druk op me borst dikke keel hartkloppingenen het gevoel dat ik geen adem krijg wat moet ik hier nou toch aan doen ik ben pas 19 jaar oud
HyperVen
Re: ik voel me zo rot.......
03 August 2004 12:10
Hallo Geoffrey,

Heb je al overwogen om de therapie met HyperVen te gaan doen?

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Liefje
Re: ik voel me zo rot.......
03 August 2004 19:19
Beste Geoffrey,

Het is inderdaad vervelend dat je zo jong bent. Heb je misschien iets ergs meegemaakt?
Inderdaad misschien moet je de HyperVen maar proberen of misschien eens praten met je huisarts?
Want echt het kan anders!

Liefje

Meer weten over het HyperVen programma?