[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

pijn achter oog

Gepost door Kim 
Kim
pijn achter oog
01 August 2004 18:34
Hallo
Ik herken heel veel klachten op deze site, ik heb ook hyperventilatie, maar 1 vind ik nergens terug en mijn huisarts houdt het op hoofdpijn voortkomend uit stress. Ik zelf weet het niet.

Ik heb namelijk vaak pijn achter mijn rechteroog, het is een soort lage hoofdpijn op 1 vaste plek. Het komt op de vreemdste momenten opzetten; bij het wakker worden maar ook tijdens mijn werk.

Kan iemand me verder informeren? Bij voorbaat bedankt!
Kim Meyer
henk
Re: pijn achter oog
01 August 2004 19:28
gaat het vaak weer weg als je een klein slaapje 2 uurtjes of zo doet ?
Ik weet aleen niet of dat met hyperventilatie te maken heeft .
is wel een tijdje geleden dat ik daar ook meerdere malen last van had met tussen pauses van een half jaar.
HyperVen
Re: pijn achter oog
02 August 2004 18:05
Hallo Kim,

Het is heel moeilijk om het te beoordelen maar als je last hebt van een scala aan klachten ten gevolge van hyperventilatie, kan dit er absoluut ook mee te maken hebben. Door hyperventilatie is de zuurgraad van het bloed continu te laag. Daardoor zijn bloevaten vernauwd en zijn er meerdere processen in het lichaaam verstoord. Ook krijgen de hersenen te weinig bloedvoorziening. Al deze factoren leiden tot allerlei sensaties die de hersenen proberen te interpreteren. Dat kunnen de meest uiteenlopende dingen zijn. Dus of jouw hoofdpijn achter het oog inderdaad door hyperventilatie komt kan ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen. Maar als jij de therapie gaat doen (of al doet?) zullen we er ongetwijfeld achter komen...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
FLoris
Re: pijn achter oog
05 August 2004 00:38
Nahh heb ik ook vollop last van! Zal d'r waarschijnlijk wel mee te maken hebben dan!

Meer weten over het HyperVen programma?