[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

zere tong

Gepost door sietske 
sietske
zere tong
10 August 2004 20:40
Sinds 2 jaar, heb ik volgens mijn huisarts last van hyperventilatie. De klachen begonnen bij mij met pijn diep in mijn hoofd, achter mijn oor, en viel bijna flauw.
Enkele keren daarna, kreeg ik, als ik mij ontspande, een zwaar gevoel op mijn borst, en een stijve keel en tong ( best wel eng, want je hebt het gevoel erin te blijven).
Gelukkig ging dit allemaal weer over.
Tot het jaar daarop, weer in dezelfde maand, dezelfde klachten, alleen dan wat erger.
Weer dat rare gevoel in je keel, alsof je bijna stikt, en een dove lip( alsof er een verdoving van de tandarts in zit). De volgende dag, was het nog erger, hele grote pupillen, en daarna spierwit weg trekken, en je hebt het gevoel dat je hart er mee ophoud, als jij stil gaat zitten.
Later in de maand kreeg ik tijdens het zingen ( ik zit bij een popkoor) van die scherpe prikken in mijn benen en voor het gevoel een stomp in mijn maag, en een heel vreemd gevoel in mijn hoofd. Ik heb daarna nog twee dagen lopen bibberen.
Nu ben ik bij een allergoloog geweest om te zien of het ook allergie verscijnselen kunnen zijn, maar dat blijkt niet het geval te zijn.
Ondertussen gebruik ik ook luchtwegverruimende middelen, want ik kreeg ook wat last van astmatische verschijnselen.
Om de HyperVentilate te stoppen, en wat tot rust te komen kreeg ik amytriptiline, maar daar werd ik alleen maar zieker van.
Mijn vraag is, kent iemand deze verschijnselen, en is het wel echt hyperventilatie, of zou het ook iets anders kunnen zijn.
suzan
Re: zere tong
16 August 2004 11:37
ja die klachten heb ik ook vrijwel allemaal gehad. maagpijn, raar gevoel in mn hoofd. prop in me keel, benauwd en erge pijn oip mijn borst. ook heel bang dat mn hart het gaat begeven of mn hoofd. ik denk dat dit heel typerend is voor hyperventilatie. ik ben natuurlijk geen dokter maar ik denk dat het gaat om hyperventilatie
succes ermee misschien kun je deze therapie proberen? hoe gaat het nu?
liefs suzan

Meer weten over het HyperVen programma?