[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

aanval voelen aankomen?

Gepost door Maartje 
Maartje
aanval voelen aankomen?
15 September 2004 12:52
Hallo allemaal,

Ik vroeg me af: als jullie een hyperventilatie aanval hebben. Kun je die dan zien 'aankomen'... dwz voel je je al eerder of eventjes daarvoor niet helemaal helder terwijl je misschien wel niets bijzonders aan het doen bent? En als dat zo is, kun je het dan opvangen?

Alvast bedankt voor jullie replys!
Niels
Re: aanval voelen aankomen?
15 September 2004 14:54
Hoi Maartje

Ik voel mijn hyperventilatie aanvallen ook aankomen. Ik ben al een tijdje ben ik bezig met het programma HyperVen en sindsdien gaat het beter met mij. Ten eerste omdat het programma echt werkt en ten tweede omdat ik me besef, dat ik niet "dood" ga door hyperventilatie. Ik voel nog steeds hyperventilatie aanvallen opkomen, maar ik heb ze al een tijd niet meer gehad, omdat ik ze probeer op te vangen. Nu vraag je je af hoe doe je dat? Op het moment, dat ik een aanval aanvoelde komen, dan ging ik altijd zuchten en sneller ademen. Ik probeer nu door langzaam de lucht uit mijn longen te blazen, door net te doen of je heel voorzichtig een kaars uitblaast, mijn ademhaling weer te regelen. Toen ik het gevoel kreeg "O jee als ik nu maar geen hyperventilatie aanval krijg", dan kreeg ik altijd een hyperventilatie aanval. Ik dacht ik probeer het eens andersom. Als ik een aanval aanvoel komen, dan denk ik "ik ga nu echt geen hyperventilatie aanval krijgen". Ik weet het het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar voor mij werkt het.

Ik hoop, dat er nog meer mensen hun "trucjes/tips" aan jou willen doorgeven en dan kan jij de meest bruikbare tips gebruiken. Ik zeg maar zo "beter goed gejat, dan slecht verzonnen".

Groeten en succes,

Niels
Maartje
Re: aanval voelen aankomen?
15 September 2004 15:13
Erg bedankt Niels!

Ik heb vandaag ook HyperVen besteld, ik hoop dat het mij ook helpt. Het beseffen dat het niets ernstigs is (alleen vervelend) lijkt me idd nummer 1 (maar is soms zo moeilijk...), en dan nog beseffen dat je een keuze hebt wat betreft je ademhaling...

Ik ben ervan overtuigd dat het allemaal te genezen is (dit is me een tijd terug bijna op eigen houtje gelukt, zonder diagnose en dus zonder behandeling), ookal blijft het een zwakke plek. En wat ik heel belangrijk vind om mee te geven aan iedereen: alles blijven doen ookal gaat dat soms rot. Dat geeft veel vertrouwen en je voelt je niet zo machteloos. Het lijkt altijd alsof je dingen iet gaat kunnen zoals anderen, maar stiekem valt het best mee, je voelt je alleen wat rotter dan de rest waarschijnlijk.

En met nog wat van deze goede tips kunnen we misschien zelf aanvallen voorkomen...

Meer weten over het HyperVen programma?