[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen

Gepost door Carla de Graaf 
Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
29 April 2005 10:59
Lieve Linde,

Allereerst bedankt voor je gebed. T is goed om voor elkaar te bidden, en iedereen heeft het nodig. Ik zal ook voor de mensen hier bidden.
Om op je vraag te komen. Nee, ik heb daar eerlijk gezegd nooit bij stil gestaan, maar ga er zeker ff naar kijken. Wij hebben namelijk een kat dus die mogelijkheid zou er zeker zijn. Mijn zusje heeft ook 2 katten en heeft hetzelfde probleem. Alleen hebben wij al een gezond kindje en zij niet één. Dat is voor hen moeilijker, dus ik ga het haar ook zeggen. Heel erg bedankt!!!

Liefs Carla
Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
09 May 2005 12:28
Hallo allemaal,

Ben al een tijdje heel weinig hier, maar dat heeft ook zijn reden, of niet natuurlijk. Heb het weer zwaar te pakken allemaal. Ik zal hieronder het berichtje plaatsen wat ik elders op een ander forum heb geplaatst:
Hallo allemaal,

Al hoewel ik me waarschijnlijk geen zorgen moet maken doe ik dit toch wel een beetje (dat ligt ook in mijn aard)
Voor ruim 6 weken terug werd ik ongesteld een halve week, dus 3 dagen, te vroeg en omdat dit anderhalve week aanhield ben ik toen naar de huisarts geweest. Deze heeft een zwangerschapstest gedaan en die was negatief, echter toen ik thuis was werd ik gebeld door de assistent dat de test toch licht positief was. Over een week terug komen en nog een test doen.. Week later was de test negatief en heb ik die middag nog een afspraak met de gynaecoloog gehad.
Deze heeft een echo gemaakt, maar alles was goed. Baarmoeder zag er goed uit en hij kon niet echt goed zien waarom ik bloedverlies had nog steeds. Ook is er bloedgeprikt op het hcg hormoon. Als ik over 4 weken nog vloeide moest ik weer bellen. En dat was zo dus een nieuwe afspraak gehad...
Weer een echo gemaakt.. alles weer mooi.. dus met andere woorden er is niks aan de hand. Heel vervelend zei hij maar kan geen kwaad. De bloeduitslag van de vorige keer was wel verhoogd hcg in mijn bloed wat zou wijzen op een miskraam.
Nu ruim 6 weken aan het vloeien is het drie dagen over geweest, maar het is ook weer begonnen. Niet veel, maartoch maak ik mij zorgen. Had altijd een cyclus van 28 dagen en menstrueerde dan 5 dagen waarvan de 1e dag het hevigst.
Wie herkent zich hierin? Of.. wie kan mijn vertellen hoe het komt dat ik nog steeds, alhoewel het niet veel is, bloed verlies? Komt dit vaker voor?
In augustus vorig jaar heb ik na 6 weken een miskraam gehad maar volgens mij niet zo lang gevloeid.

ps: de pil of welk ander voorbehoeds middel gebruik ik niet dus dat is het niet

Liefs Carla

Inmiddels vloei ik nu ruim 8 weken. En soms is het 3 dagen over, het is ook wel es een week over geweest. Maar ik word hier zoooo onrustig van. Haal me allemaal enge dingen in het hoofd enz. En dat is niet goed voor mijn ademhaling zo dat ik ook nu die klachten er nog bij heb. Vooral bij inspanning omdat daar mijn angst ligt dat mijn hart het begeeft. Veel last van overslagen en hartkloppingen.

Liefs Carla
hoi Carla,

wat een narigheid meid, ik had al je berichtjes hiervoor al wel gelezen hoor, maar niet gereageerd.
Heb je de gynacoloog verteld van de drie dagen niet en toen weer opnieuw vloeien?
Ik heb dit 20 jaar geleden gehad (oude sok he) er werd toen een soort tijdslimiet gesteld, ik weet niet meer hoe lang, 2 of 3 maanden. Als de vloeing dan niet over zou zijn zou de dokter een curettage doen.
Dus eigenlijk het 'schoonmaken van de baarmoederbinnenkant. Bij mij is de vloeing toen gelukkig binnen die tijd opgehouden. Zoals hij het mij uitlegde was dat er een plekje in de baarmoeder is dat niet goed wil 'sluiten' en daardoor verder bloedt.
Inderdaad, het kan geen kwaad maar het is wel heel vervelend en belemmerend. Je word er vaak doodmoe van en het lijkt me emotioneel ook belastend. Het herinnert je telkens aan het kindje dat je zou willen dragen (zo was dat bij mij tenminste)

Heel veel sterkte, en vraag het nog een keer na bij die vrouwenarts. Ik vind 8 weken echt lang

Janne[:](Y)[/:]

Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
09 May 2005 14:39
Hoi Janne,

Heel erg bedankt voor je reactie. Het is bij mij nu 8 weken aan de gang. En de gyn. weet van 3 dagen niet enz. Heb het vanaf het begin bij gehouden op papier en het haar voorgelegd. Ik heb overigens voor morgen weer een afspraak. Maar je hebt me weer ff gerust gesteld. Haal de vreselijkste dingen in me hoofd (kanker enz.) En daar ga ik dan weer van HyperVentileren word er zo moe van. Helemaal omdat ik op mijn menstruaties altijd de klok gelijk heb kunnen zetten.

Bedankt!!!
Liefs Carla
ik heb het zelfde verhaal gehad, maar bleek een mola zwangerschap te hebben. Dit zou dan nu op een echo te zien moeten zijn. Heb je ook buikpijn of een zwaar gevoel?Ik zou wel bloed laten prikken om te weten of er nog steeds sprake is van een verhoogd hcg
Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
10 May 2005 13:26
Hallo Karin en de rest,

Vanmorgen ben ik weer bij de gynaecoloog geweest. HCG was geprikt. De eerste keer was de uitslag 20 en nu 0,3 dus is wel omlaag gegaan. Op de echo is wederom voor de derde keer niks te zien dus ook geen aanleiding voor ernstige dingen. De conclusie is dan ook dat mijn hormonen ernstig van slag zijn, en mijn lichaam niet in staat het op rolletjes te krijgen. Ik ga nu 3 maanden aan de pil en als het goed is moet het daarna ook weer goed zijn..

Heel veel liefs
Carla
Hoi Carla.

Fijn dat je echo goed was en dat er niets op te zien was dat op iets ernstigs wees! Voel je je daardoor nu ook wat rustiger? Kun je die zorgen een beetje van je afzetten en echt geloven dat er niets aan de hand is? Hopelijk gaat de pil zijn werk doen en komt je hormoonspiegel daardoor weer terug tot normale waarden.
Sterkte ermee joh!

Liefs,
Elise
Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
12 May 2005 09:47
Hihi,

Weet je het rare is dat ik het aldoor wel wist verweg dat het niet iets ernstigs is. Maar dat stemmetje dat wat anders zeg wil steeds naar voren. En dat ken ik allemaal wel, want ik heb dat 4 jaar geleden ook heel erg lang gehad die angsten. Maar dan vanwege me hart. Druk op de borst, prop in de keel ten gevolge van hyperventilatie. Dus ik ken het wel, maarja het stelt me wel gerust en hoop dat de pil zijn werk gaat doen . Heel erg bedankt voor je berichtje.

Liefs Carla
Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
06 June 2005 15:34
Nou, lieve mensen,

Die pil was niet nodig, ik kreeg heftige buikpijn en heb toen besloten nog 5 dagen te wachten met de pil. Het vloeien stopte na die 5 dagen, en dat is nu nog steeds zo na 3 weken. Uiteindelijk heeft mijn lichaam het toch zelf gedaan. Super!!! jullie meeleven.

Liefs
Carla
hoi mensen, mijn naam is erik, ik ben doordat mijn arts zei dat ik waarschijnlijk een vorm van hyperventilatie heb op deze site terecht gekomen. Bij mij begon het in september 2004 ik was boodschappen aan het doen en stond voor de kassa waar ik het plotseling benauwd kreeg en duizelig werd. Tevens kreeg ik last hartkloppingen. Ik dacht ik moet hier weg, ik wil naar huis, ik heb afgerekend en ben in de auto gestapt en naar huis gereden, ik ben thuis op bed gaan liggen maar durfde niet te gaan slapen, iedere keer dat ik bijna in slaap viel kreeg ik last van ik durf niet te gaan slapen, ik had het gecvoel van ik zak weg en word nooit meer wakker. Nadie aanval heb ik er ongeveer een week geen last meer van gehad. Daarna zat ik smorgens in de auto en kreeg weer last van duizeligheid en hartkloppingen plus ik beleefde de wereld om mij heen als in een film, ik zag alles helder maar het was niet ik die de beelden zag. Ben daarna meteen naar de eerste hulp gegaan en daar is een groot onderzoek uitgevoerd(hartfilm bloed longen zuurstofopname bloedsuiker chloresterol enz) maar ze konden alleen maar cloncluderen hyperventilatie. Mijn huisart heeft mij een beta blokker selokeen voorgeschreven en bij mij helpt dat soms maar ik heb er nog steeds veel last van en het komt op meest ongelegen momenten. Tegenwoordig voel ik het echt aankomen en doe dan enige ademshalingsoefeningen. Adem in via je buik en adem uit in een tempo wat vier keer langzamer is dan het inademen. Heb ik geleerd na vier keer op de hartbewaking te hebben gelegen, terwijl de meeste die dit lezen ook wel weten dat het hart niet de oorzaken/'>oorzaak is van hyperventilatie. Bij mij heeft het misschien te maken met stress en het komen in een rustig vaarwater, toen is het ook begonnen. Ik wil bij deze dan ook tegen iedereen zeggen , veel mensen weten niet wat wij voelen, vooral de angst van er is iets mis met mij, mijn hart heeft een afwijking, de doktor kan niets vinden maar toch voel ik mij duizelig heb hartkloppingen ben snel moe enz. Hoop dat ik een reactie krijg van de medelezers en hou juliie op de hoogte
groetjes en sterkte erik
arnold
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
15 June 2005 23:20

Beste Erik,

Mijn hyperventilatie-geschiedenis komt sterk overeen met die van jou. Laat ik kort beschrijven wat ik, met vallen en opstaan, tot nu toe gedaan heb om weer de oude te worden:
- de ademhalingsoefeningen geleerd die jij ook beschrijft. Het werkt ontspannend op de momenten dat dat nodig is, maar de hyperventilatie verdwijnt daar mee bij mij niet structureel, het is chronisch;
- aanvallen van hyperventilatie probeerde ik te keren met een hyperfee (prettig alternatief voorhet plactic zakje), te koop bij de apotheek. Dat werkte goed. Het gaf het gevoel dat ik de aanvallen kon controleren en dat gaf me weer een klein beetje zekerheid terug.
- als de aanvallen ook gepaard gingen met aanhoudende angst en paniek, nam ik een door mijn huisarts voorgeschreven oxazepam. Dat werkte ook goed. Het voorkwam in ieder geval dat de negatieve spiraal van hyperventilatie ook door angst en paniek in stand werd gehouden. Die angst en paniek zijn slopend en stonden bij mij aan structureel herstel in de weg.
- In een poging om definitief van de chronische HyperVentialtie af te komen ben ik begonnen met HyperVen, nu bijna drie maanden geleden. Het is zwaar en vergt discipline, maar de laatste maand ben ik vrij van aanvallen. Ook de angst en paniek doven uit en de fysieke verschijnselen van hyperventilatie, inclusief het afschuwelijke gevoel onder een glazen stolp te leven, worden minder. Ik heb het gevoel dat ik weer terug in model begin te veren.
Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen methodes, maar misschien kun je hier wat mee.

groet, Arnold.
hoi erik,

heel herkenbaar, ook wat je zegt dat je na een periode van stress in rustiger vaarwater bent gekomen.
Vandaar ook dat je last krijgt als je op bed ligt, dan ga je je ontspannen. Veel artsen/therapeuten denken dat hyprventilatie per definitie samenhangt met strees/overbelasting en/of angst/paniekaanvallen.
Dat is dus niet waar, er zijn er verschillende op het forum die juist gaan hyperen als de ontspanning komt.
Als dat maar vaak genoeg is gebeurt ga je vanzelf angst/paniekklachten krijgen.

Heb je de artikelen op deze site al goed gelezen, dan snap je beter wat hyperventilatie precies is, en dat het dus echt niet alleen 'tussen de oren' zit zoals zovelen (ook artsen) denken.

Ik ben net als arnold ook drie maanden aan't HyperVennen en heb sinds ik de oefeningen 6 weken heb gedaan geen aanvallen meer gehad.

beterschap [:](Y)[/:]

Janne [:]smiling smiley[/:]

Ingrid
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
16 June 2005 20:20
Hoi Janne,

Mijn ervaring is wel dat hyperventilatie stress gerelateerd is.
Op het momen dat ik in zo'n situatie zat had ik geen klachten omdat ik alleen maar bezig was mijn stress mentaal te lijf te gaan. Als die stress periode achter de rug is beginnen de lichamelijke klachten. Dan denk je van: hoe kan dat nou al die klachten ik heb toch geen stress meer. Juist dan wel omdat je lichaam dan aangeeft; hallo nu ben ik aan de beurt.
Je krijgt meestal niet beide dingen tegelijk. Hyper is een gevolg van stress daar ben ik wel van overtuigd.

Sterkte,
Ingrid
ja ingrid,

dat bedoelde ik ook te zeggen, echter, artsen denken vaak dat het de acute stress is die hyperventilatie triggert, en er zijn dus ook mensen die dat, precies zo als jij zegt pas daarna krijgen.

of je lichaam dan aangeeft 'hallo nu ben ik aan de beurt' dat weet ik niet. Ik vind dat een soort psychologiseren waarmee ik niet zo goed overweg kan.

groetjes Janne

Meer weten over het HyperVen programma?