[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

scores?

Gepost door Nicole 
Nicole
scores?
25 January 2005 19:58


Hallo,

Even een vraag aan wie hem kan beantwoorden.
Ik ben nu 6 weken bezig met HyperVen en de scores zijn bij nu opgelopen naar een gemiddele van 68 in de ochtend, maar de avond zit ik elke keer vrij laag(voor mijn gevoel) ongeveer 56.Is dit normaal,want het lijkt mij dat je zo nooit een hoger gemiddelde kunt bereiken.
Wie herkent dit?

Bedankt
Nicole
Kath
Re: scores?
26 January 2005 10:03
ja hoor ik herken dit- s morgens zijn mijn scores ook stukken hoger dan s avonds (als ik veel gedaan heb, moe bent beinvloed dat erg mijn score!!!
HyperVen
Re: scores?
02 February 2005 15:06
Hallo Nicole en Kath,

Het kan idd met vermoeidheid te maken hebben, maar het kan ook heel goed zijn dat juist overdag de oorzaken/'>oorzaak van jullie hyperventilatie (sterk?) aanwezig is. Het programma geeft aan dat er overdag kennelijk iets gebeurd dat zich in de avondsessie manifesteert. Ga goed na wat je overdag allemaal meemaakt en probeer te achterhalen welke invloed deze dingen dan uitoefenen. Is het in het weekend hetzelfde of is de avondsessie dan wel beter? Zodoende kan je - met het programma - analyseren welke dingen positief en welke negatieve invloed uitoefenen...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Kath
Re: scores?
02 February 2005 15:49
ha nog even over die scores...ik HyperVen trouw 3 keer per dag:

ochtend rond 75
middag rond 65
avond rond 58
(dit is ook in het weekend zo!!)

deze scores gaan heel langzaam wel wat omhoog maar blijven steeds rond deze waardes de laatste week. ik heb er nu 120 sessies opzitten. hyperventilatie Klachten heb ik nauwelijks nog (wat een verademing..)alleen de moeheid blijft aanwezig..

Moet ik nou verwachten tot mijn scores ochtend/middag/avond bij elkaar komen? Of zijn er ook mensen die na afronden therapie nog grote verschillen hebben wat betreft de scores

Ook zou ik het kunnen gaan proberen 2 keer te HyperVennen want heb het idee dat de therapie opzich ook best wat energie kost.

Iemand tips???

kath

HyperVen
Re: scores?
03 February 2005 11:36
Hallo Kath,

Ik zou inderdaad nu overgaan naar twee keer per dag. Houd dat zeker nog een tijdje vol. Ik vermoed dat de grafiek dan weer zal gaan stijgen. Soms staat de grafiek een tijdje stil en komt dan in ene weer op gang. Dus voorlopig nog doorgaan hoor.

Groetjes,
Rob

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Kath
Re: scores?
03 February 2005 11:56
bedankt voor je reactie!!

Ga zeker nog door..merk dat ik er zelfvertrouwen door krijg en ik hoop dat klachtje moeheid ook langzaamaan uit gaat doven. Ben ingesteld op 4 maanden HyperVennen...dus geef het nog niet op.

Voor alle twijfelaars: ik ben van mening dat HyperVen echt werkt!!
Het kost wel heel veel energie maar als ik mezelf vergelijk met 6 weken geleden dan ben ik langzaamaan van een angstig bibberend vogeltje een weer zelfverzekerde vrouw aan het worden. Door het hyperen durfde ook ik steeds minder deed nog wel alles maar wat kostte het een energie. 2 maanden geleden niet meer vooruit te branden, aanval na aanval en op zoek gegaan naar een oplossing: HyperVen dus! ben het 3 keer per dag gaan doen en langzaamaan merkte ik dat ik wel weer een supermarkt inkon of kon autorijden zonder allerlei klachten. Helemaal ben ik er nog niet: vermoeidheid is er nog steeds en soms dat stemmetje in mijn hoofd: als het maar goed gaat..maar moet zeggen de afgelopen week echt nergens last van gehad!! Gewoon helemaal niets. Niet zuchten, niet zweten, niet dizzy, geen hartkloppingen, geen....
dus als je ook gek wordt van alle klachtjes die steeds weer naar bovenkomen: steek tijd in jezelf en ga HyperVennen!!

groetjes kath
Kath
Re: scores?
07 February 2005 10:05
Bijzonder toch hoe het werkt dat HyperVen!!

Ben sinds kort twee keer per dag gaan HyperVennen (ipv 3) en mijn scores ochtend en avond zijn bijna gelijk.

Dan het toch zo wonderlijke vandaag weer HyperVen opgestart en opeens is mijn score 15 seconde hoger. Ademventrum is anders ingesteld. Heb er niets van gemerkt. Blijf me toch steeds verbazen dat HyperVen en mijn eigen lichaam!!

Ik blijf doorgaan

Groet kath
janne
Re: scores?
07 February 2005 15:14
hoi, ik HyperVen nog maar heel kort maar merk duidelijk verschil tussen de scores.
Die 's middags is steeds hoger, en die doe ik gelijk na m'n ontspanningsoefening in de middag.
Hoe gaat het nu met jouw duizeligheid nicole?
Ik heb er over nagedacht.
Vroeger heb ik veel gezwommen en ook veel onderwaterzwemmen. Iedere keer dat ik probeerde mijn afstand onder water te vergroten had ik last van duizeligheids klachten. Dan hield ik die afstand er een tijdje aan en dan ging het weer over. (en kon ik m'n grens weer een stukje opschuiven)
een teveel aan CO2 zorgt dus blijkbaar ook voor duizeligheid.
Ons ademcentrum neemt misschien normale co2 waarden als een 'teveel' waar en dan worden we duizelig. De eerste keren HyperVennen werd ik afschuwelijk duizelig, dat is nu al weer over
Snap je wat ik bedoel?
ik hoop dat Rob hier ook op wil reageren.

Overigens, vroeger "HyperVende" ik blijkbaar onder water.
Na de ooroperaties vrijwel nooit meer gezwommen, ik mocht niet meer onderwater, en dat was nu juist mijn hobby.Ik kon vroeger anderhalve minuut vol gas onder water zwemmen. Toen ik begin januari (n.a.v.verschillende hyperventilatie sites ) eens probeerde hoe lang ik m'n adem in kon houden kwam ik tot 23 ofzo.
Ik schrok me rot

tot schrijfs

[:](Y)[/:]janne[:]grinning smiley[/:]

HyperVen
Re: scores?
07 February 2005 15:51
Hallo Janne,

Even over het duizelig worden als je onder zwemt en dat lang volhoudt. In principe is dat hetzelfde als bij HyperVen echter met een significant verschil. Bij zwemmen verbruik je - door de hogere verbranding - ook nog eens meer zuurstof dan tijdens de therapie. Hierdoor wijzigt de balans tussen kooldioxe en zuurstof heel snel in het bloed, zeker als je ook nog probeert snel te zwemmen. Dit kan tot de duizeligheid leiden die jij al opnoemde.

Onderwater zwemmen is inderdaad een vorm van HyperVennen maar minder effectief dan rustig achter de computer zitten. Als je het al wilt proberen, zwem dan zo rustig mogelijk. Je kan dan langer onder water blijven en je verlegt de grens van het ademcentrum sneller.

Een heel belangrijk kantekening bij het onder water zwemmen is de volgende:

[:]![/:]Sommige mensen gaan wel eens - voordat zij onder water gaan - bewust vooraf heel snel ademen. Hierdoor zakt de zuurgraad en kan men langer de adem inhouden, omdat de prikkel om in te ademen langer uitblijft. Dit bewust HyperVentileren om daarna te gaan duiken is heel erg gevaarlijk!!! Doordat tijdens het duiken ook de zuurstofbalans in het bloed verandert, kan er een situatie optreden dat de ademprikkel in het geheel niet meer terugkomt. DOE DAT DUS NOOIT, OOK NIET ALS JE GEEN LAST VAN hyperventilatie HEBT!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?