[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

adequaat onderzoek

Gepost door Alwin 
Alwin
adequaat onderzoek
25 April 2004 17:10
Hallo Rob,

Zoals ik een tijdje geleden mede deelde zijn de resultaten van de onderzoeken nu bekend. Mijn ecg was prima, geen afwijkingen. Ook het bloedonderzoek toonde geen afwijkingen. De urine was aan de zure kant, dus beslist niet neutraal of alkaklisch (basisch). Dit zet de diagnose van de neuroloog weer helemaal op losse schroeven en ik baal als een stekker. Omdat vooral sinds ik ben overgestapt op een ritme van twee keer per dag oefenen met HyperVen de klachten alleen maar erger worden (duizelig, druk in mijn hoofd, oorsuizingen en moe), weet ik nu niet meer goed hoe verder. De huisarts heeft mij doorverwezen naar de longarts, waar ik pas eind mei terecht kan. Stoppen met HyperVen of niet?

Alwin.
HyperVen
Re: adequaat onderzoek
25 April 2004 19:32
Hallo Alwin,

Is alleen de urine onderzocht of zijn er ook andere specifieke onderzoeken naar hyperventilatie gedaan. Ik denk bijvoorbeeld aan een EMG. En hebben ze bij het bloedonderzoek ook de koolzuurspanning in het bloed gemeten? Dit om de diagnose compleet te maken. Als het blijkt geen hyperventilatie te zijn, heeft de therapie niet zoveel zin. Overigens kan het doen van de therapie - ook als je geen last hebt van hyperventilatie - geen kwaad. Maar als je er toch last van hebt, kan je inderdaad beter stoppen. Maar ik raad je aan om toch verder onderzoek te laten doen, om zo hyperventilatie echt uit te sluiten...

Alwin, veel beterschap en ik hoop dat er een oplossing voor komt...

Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?